Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Fransa'da 'nişan'landı!

        HT MAGAZİN / Bülent İPEK

        Süperstar Ajda Pekkan'a Fransa'dan büyük onur! Pekkan, müziğe ve sanata katkılarından dolayı Fransa'nın en prestjili nişanlarından Sanat ve Edebiyat Şövalyesi (Chevalier dans l'Ordre National des Arts et Lettres) nişanına layık görüldü

        FRANSIZCA ALBÜMÜ BİLE VAR

        AJDA Pekkan şövalye oluyor! Kariyerinin ilk yıllarında Paris'in ünlü konser salonu Olympia'da sahneye çıkan ilk Türk olan ve Fransızca bir albümü de bulunan Pekkan'a Fransa'da şövalyelik nişanı verilecek. 2009 yılında Fransız Kültür Merkezi'nde Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie'nin de bulunduğu törende Enrico Macias'la birlikte Dario Moreno anısına verilen ödüle layık görülen Süperstar, o günden sonra Fransa tarafından takibe alındı.

        BU NİŞANI ELİF ŞAFAK DA ALMIŞTI

        Birçok önemli sanatçından oluşan bir kurul Ajda Pekkan'ı müzik ve sanat alanındaki başarılı çalışmalarından dolayı Fransa'nın en prestijli nişanlarından Sanat ve Edebiyat Şövalyesi (Chevalier dans l'Ordre National des Arts et Lettres) nişanına layık gördü. 1957'de verilmeye başlayan bu nişan, daha önce aralarında Elif Şafak'ın da bulunduğu, Bono, Patti Smith, Roger Moore, Marc Jacobs, Bruce Willis, Patrica Kaas, Dustin Hoffman gibi birçok ünlü isme verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ