Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Soma iptal, soma nedeniyle konser iptalleri, maden faciası nedeniyle iptal olan etkinlikler, Sahne programlarını iptal ettiler, Ajda Pekkan, Tarkan, soma, soma maden faciası, program iptali, milli yas

        Soma’da meydana gelen maden faciasının ardından ünlü isimlerden de iptal haberleri gelmeye başladı. Başta Ajda Pekkan ve Tarkan olmak üzere birçok sanatçı sahne programlarını iptal etti.

        Star Tv’de yayınlanacak olan güzellik yarışmasında sahneye çıkacak olan Ajda Pekkan, yaşanılan olaylar nedeniyle sahneye çıkmama kararı aldı. Pekkan'ın bu isteğini olumlu bulan yetkililer, yarışmayı da ileri bir tarihe erteledi.

        Tarkan ise, 19 Mayıs’ta İtü’de vereceği konseri yaşanılan maden faciası nedeniyle iptal ettiği öğrenildi. Ajda Pekkan ve Tarkan gibi birçok şarkıcı da, konser programların tek tek iptal etti.

        Ayrıca, Kıbrıs’ta düzenlenecek olan konserlerin tamamının da iptal edildiği belirtildi…

        ANADOLU ATEŞİ DANS TOPLULUĞU DA DANS GÖSTERİSİNİ İPTAL ETTİ

        Anadolu Ateşi dans topluluğunun bugün gerçekleştirilecek Antalya Aspendos Arena'daki gösterisi, Soma'daki maden faciası nedeniyle iptal edildi.

        Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Soma'da meydana gelen maden ocağı faciası nedeniyle Anadolu Ateşi dans topluluğunun bugün Antalya Aspendos Arena'daki gösterisi iptal edilmiştir. Bu elim faciada hayatını yitiren maden ocağı çalışanlarına rahmet, yakınlarına ise sabır diliyoruz. Böylesine büyük faciaların tekrarlanmaması dileğimizle..." ifadeleri kullanıldı.

        İKSV DE PROGRAMLARI İPTAL ETTİ

        İKSV basın merkezinden yapılan açıklamada ;"

        14 ve 15 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan 19. İstanbul Tiyatro Festivali gösterileri, Staatskapelle Berlin & Daniel Barenboim konseri ve diğer tüm İKSV etkinlikleri ulusal yas nedeniyle iptal edilmiştir. Manisa, Soma’da yaşanan kazada hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." denildi.

        BKM'DEN AEROSMITH AÇIKLAMASI

        Soma'daki maden kazasının ardından Aerosmith'in konseri iptal edildi. Konserin organizatörü BKM, iptalle ilgili açıklama yaptı.

        Yapılan açıklamada, "14 Mayıs'ta gerçekleşmesi planlanan Aerosmith konseri, ulusal yas nedeniyle iptal edilmiştir. Manisa Soma'da yaşanan kazada hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

        Karşıyaka Belediyesi de, bu yıl 13. kez düzenlenen ve 16-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek 'Karşıyaka Çiçek Festivali' kapsamındaki konserleri iptal etti.

        Festival kapsamında Bostanlı Pazaryeri’nde kurulacak çiçek ve fidan satış stantlarının etkinliklerine devam edeceği ancak akşam saatlerinde başlayacak tüm eğlence programlarının gerçekleşmeyeceği bildirildi.

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da yaptığı açıklamada “Son yıllarda karşılaştığımız en büyük acılardan birini yaşıyoruz. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, tüm yakınlarına sabır diliyorum. Belediyemize ait Arama Kurtarma Ekibimiz ve ekipmanlarımızla Soma’da olacağız” dedi.

        KONSERLER DE İPTAL

        Ayrıca sanatçılar da konserlerini iptal ediyor. Tarkan 19 Mayıs'ta vereceği Beşiktaş konserini iptal etti.

        * Sıla'nın Eskişehir Osmangazi Üniversitesi konseri iptal edildi.

        * Gülben Ergen, Cuma akşamı Antalya ve Cumartesi akşam Kıbrıs' ta olan konserini iptal etti.

        * Kerem Görsev'in bugün İzmir'deki konseri iptal edildi.

        * Sümer Ezgü ve Kent Orkestrası, bu gece CRR'deki konserlerini iptal etti.

        * Türkan Şoray, bugün Doguş Üniversitesi'nden alacağı Onur Ödülü'nün etkinligini iptal etti.

        * Aerosmith konseri iptal edildi.

        Bir çok üniversitedeki bahar şenlikleri ve eğlence içerikli televizyon programları da iptal edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ