Makara sorusu öğretmenleri ikiye böldü! Yapay zeka da şaşırdı
Geçtiğimiz hafta yapılan Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) Fen Bilimleri testinde yer alan bir soru tartışmalara yol açtı. Kimine göre fen sorusunun yanıtı cevap anahtarında yanlış belirtilirken, kimileri de yanıtın doğru olduğunu iddia etti. Makara sorusu tartışmasına yapay zeka da dahil oldu
ABONE OL2 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) Fen Bilimleri testinde yer alan bir soru tartışmalara yol açtı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı A kitapçığındaki 13. sırada yer alan sorunun doğru yanıtı, cevap anahtarına göre C seçeneği. Sosyal medyada sorunun doğru yanıtına ilişkin tartışmalar sürerken, bazı uzmanlar da sorunun doğru yanıtının C değil; A olduğunu ifade ediyor.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ