Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Mardin'in bulguru Avrupa yolcusu - İş-Yaşam Haberleri

        7-11 Ekim tarihleri arasında Almanya’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük gıda fuarı Anuga’ya katılan firma, kısırdan aşureye kadar onlarca çeşit bulgur yemeğinden örneği yabancı katılımcılara tanıttı.

        Avrupa bulguru yeni keşfediyor

        İpek Bulgur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği Başkanı Faysal Sun, Ortadoğu’daki istikrarsızlık nedeniyle yeni pazarlar yaratmanın önemine işaret etti. Sun, Türkiye’nin dünyanın en büyük bulgur üreticisi olduğunu belirterek Türkiye’nin yüzde 25’i Mardin’de olmak üzere yıllık 1 milyon ton bulgur ürettiğini, bunun 250 bin tonunun ihraç edildiğini dile getirdi.

        REKLAM

        Faysal Sun, şunları söyledi:

        "Şimdiye kadar bulgur açısından en büyük pazar Ortadoğu pazarıydı. Benzer yemek kültürüne sahip olduğumuz Arap ülkeleri, bulgur tüketiminde ilk sırayı alıyordu. Ancak bölgede yaşanan istikrarsızlık üreticilerin pazar inovasyonu adına hızlı ve doğru adımlar atmasını gerektiriyor. Mardin bulguru, kalite ve lezzet açısından kıyas kabul etmeyecek bir değerde. Biz İpek Bulgur olarak bu değeri Avrupa’ya taşımakta kararlıyız. Etnik pazarın çok geniş olduğu Almanya gibi ülkeler, potansiyel bulgur tüketicisi. Avrupalılar da artık sağlıklı ve besin değeri yüksek olan bulgura giderek daha büyük ilgi gösteriyor. Hem soğuk salatalar hem de Anuga gibi dev fuarlarda onlara öğrettiğimiz çeşit çeşit yiyecek sayesinde bulgurun lezzetini keşfediyorlar. Hedefimiz bulguru Türkiye’nin Avrupa’ya yönelik en önemli ihracat kalemlerinden biri haline getirmek. Şu anda Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine yılda 3 bin ton bulgur ihraç ediyoruz, hedefimiz bu rakamı seneye 5 bin tona çıkarmak."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ