Medipol Başakşehir Üst Yöneticisi Eröğüt: "Düşüncemiz liglerin belirtilen fikstür ve statlarda tamamlanması"
Medipol Başakşehir Üst Yöneticisi (CEO) Mustafa Eröğüt, sağlık riskleri minimize edildiği takdirde beklentilerinin ligin kaldığı yerden, belirtilen fikstür ve statlarda tamamlanması olduğunu söyledi
ABONE OLMedipol Başakşehir Üst Yöneticisi (CEO) Mustafa Eröğüt, maçların Antalya'da oynanması konusunun şu ana kadar Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarında hiç gündeme gelmediğini belirterek, "Bu konu sadece medyada gündeme geldi. Yarın ne olacağını bilmiyoruz tabii ki ama bugün itibarıyla gündemde olan bir konu değil. Başkanımız Nihat Özdemir de bunu belirtmişti. Böyle bir düşünce olursa federasyon ve kulüpler bir araya gelir. Eğer Türk futbolunun yararına olacak tek alternatif buysa bu da değerlendirilir. Bizim öncelikli düşüncemiz ligin kaldığı yerden, belirtilen fikstür ve statlarla tamamlanması." ifadelerini kullandı.
Eröğüt, "Süper Lig bu sezon tamamlanabilir mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"TFF'nin ve Sağlık Bakanımızın açıklamalarına bakarak durumun iyiye gittiğini görüyoruz. Bu salgın birden sıfırlanmayacak ama inşallah haziran ayından itibaren kontrollü bir hayata geçebileceğimizi tahmin ediyoruz. Burada FIFA ve Avrupa Kulüpler Birliği de sağlık komitelerini kurdular, önemli çalışmalar yapıyorlar. Her ülke kendi oyuna dönüş protokollerini hazırlıyor. Burada 3 önemli bölüm var, insan kaynakları, tesisler ve ulaşım. Tahminim TFF de buna benzer bir protokol hazırlayıp, bütün kulüplerle paylaşacaktır. Tabii ki risk sıfıra inmeyebilir ama bu protokollerin riski azaltmak için çok önemli faydası olacaktır. Bence her kulübün ligin tamamlanması isteği var. Bu işin hem sportif hem de ekonomik tarafı var. Yayıncı kuruluş ödemeleri durdurdu. Yayıncı kuruluşun kulüplerin bilançolarındaki payı yüzde 70-80'lere geliyor. Belki dört takımı bundan ayırabiliriz, diğer tüm kulüpler buna bağımlı. O yüzden maçların oynanması hatta sıkıştırılmış bir fikstürle değil de yayıncı kuruluşun talep edeceği, hafta sonu oynanarak bitirilecek bir lig herkes için daha iyi olacaktır. Tabii ki sağlıklı koşullar sağlanması halinde bu söylediklerim geçerli. Haziran'da başlanırsa, temmuz sonuna kadar 8 hafta sonu var. Ondan sonra da her şey iyi giderse biz de inşallah ağustos başında Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil etmeye devam ederiz."