Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Een çok konuşulan üniversite Akdeniz Üniversitesi

        Türkiye'deki üniversitelerin yazılı basında çıkan haber adetleri üzerinden hazırlanan ''Haber Karnesi'' çalışmasına göre, yılın ilk 6 ayında en çok Akdeniz Üniversitesi konuşuldu.

        Medya takip ajansı Interpress'in, yılın ilk 6 ayını kapsayan, ulusal, bölgesel ve yerel 2 bine yakın gazete ile derginin incelendiği çalışmasına göre, yazılı basında 152 devlet ile vakıf üniversitesi, toplam 189 bin 412 haber ve yazıyla yer alırken, çıkan haber sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttı.

        Yayımlanan haber sayısına göre oluşan listede, vakıf üniversiteleri ilk 25 sıra içinde yer bulamazken, ilk 6 ayın en başarılı ili, devlet ve vakıf üniversiteleri içinde ilk 10 sırada 6 üniversitesi bulunan Ankara oldu.

        Devlet üniversiteleri içinde en çok haber, 14 bin 462 adetle Akdeniz Üniversitesi hakkında yayımlandı. İstanbul Üniversitesi 9 bin 783 haberle ikinci, Ege Üniversitesi 9 bin 14 haberle üçüncü, Selçuk Üniversitesi 8 bin 228 haberle dördüncü ve Erciyes Üniversitesi 7 bin 669 haberle beşinci oldu.

        Anadolu Üniversitesi, ODTÜ, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi, ilk 10'da yer aldı.

        Vakıf üniversiteleri içinde 2 bin 151 haberle ilk sırayı, Bilkent Üniversitesi aldı. Bilkent'i, 2 bin 142 haberle Bilgi Üniversitesi, 2 bin 11 haberle Bahçeşehir Üniversitesi izledi.

        Vakıf üniversiteleri içinde ilk 10'da Sabancı Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi yer aldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ