Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya bülent ersoya neden sahne yasağı verilmişti, sorumlu kenan evren mi

        Show TV’ de yayınlanan ‘Bülent Ersoy Show’ adlı programıyla milyonları ekran başına kilitleyen Türk sanat müziğinin divası Bülent Ersoy hakkında önemli iddialar ortaya atıldı. ‘Söylemezsem Olmaz’ adlı programa telefonla bağlanan Sacit Aslan, yıllar önce divaya gelen sahne yasağını Kenan Evren değil, dönemin kuvvet komutanlarından birinin eşi tarafından koyulduğunu söyledi. Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

        KONSERDE OLANLAR

        “Darbe sonrasında bir kuvvet komutanının çayı vardı. Bülent Ersoy oraya davet edildi ve çok güzel bir konser verdi. Program sonunda hanımefendi Ersoy’a emir subayı aracılığıyla 15 dakika daha program yapması için haber gönderdi. Ersoy bu durumun şık olmadığını söyleyerek baskılar sebebiyle tekrar sahneye çıktı ve zorla bir şey yapmayı sevmeyen biri olduğu için, o 15 dakikayı insanların burnundan getirdi. Bu olay Kenan Evren’in üzerine yıkılmış olsa bile, olayın Evren’le uzaktan yakından alakası yoktur.”

        ‘ÖZAL KALDIRDI’

        O günkü şartlar altında İstanbul Valisi Nevzat Ayaz ve İstanbul Polis Müdürü Şükrü Balcı gibi isimlerin söylediklerinin kanun gibi olduğunu belirten Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Darbe hükümetinin kanun hükmünde çıkardığı bir kararnameyle Ersoy’ un sahne almasına 8 yıl boyunca müsaade edilmedi. Daha sonra Turgut Özal sayesinde, Türkiye genelinde yürürlüğe giren bir kararnameyle bu yasak kaldırıldı.”

        ‘Her an evlenebilir’

        Aynı programda Oya Aydoğan ise Bülent Ersoy’un özel hayatıyla ilgili bir iddia ortaya attı. Divanın her an evlenebileceğini söyleyen Aydoğan, “Bülent Ersoy kayınvalidesiyle küs, görüşmüyor. Hatta bu yüzden sevgilisi Berk yılbaşı gecesini annesinden ayrı geçirdi. Eminim ki Bülent en kısa zamanda İzmir’den bir ev alacak” dedi. Oya Aydoğan sözlerini “Türkiye’de ses konusunda Bülent Ersoy ile aşık atabilecek tek kişi İbrahim Tatlıses’ tir” diyerek tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ