Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler mihrünnisa hatun kimdir? nasıl öldü? şehzade mustafa'nın karısı mihrünnisa hatun
        1

        Osmanlı tarihinde hayli önemli bir yeri olan Barbaros Hayrettin Paşa‘nın kızı olan Mihrünnisa Hatun aynı zamanda Sultan Süleyman‘ın en büyük oğlu Şehzade Mustafa’nın aşık olarak bilinir. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa'nın, babası Kanuni tarafından öldürülmesinden sonra eşi Mihrünnisa Sultan (Berrak Tüzünataç) da intihar ediyor.

        2

        Mihrünnisa Sultan, babası Barbaros Hayrettin Paşa gibi cesurdur. Aynı zamanda şiire düşkün olan Mihrünnisa Sultan Amasya’ya taşındıktan sonra Şehzade Mustafa ile sık sık görüşmüş, Şehzade Mustafa'nın katıldığı meclislere takma isimle katılmış, Şehzade Mustafa'ya şiirler göndermiştir.

        3

        Bir süre sonra da o şiirleri gönderenin Mihrünnisa olduğu ortaya çıkacaktır. Haseki Hürrem Sultan, Şehzade Mustafa ile Mihrünnisa arasındaki yasak aşkı bir koz olarak kullanacaksa da, Mihrünnisa Mustafa'ya bir zarar gelmemesi için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

        4

        Mihrünnisa Hatun ile Şehzade Mustafa’nın tanışması Şehzade Selim’in Manisa’ya tayini sonrası Amasya’ya gitmesi ile gerçekleşmiştir. Amasya’da Mihhrünnisa Hatun ile Şehzade Mustafa sık sık bir araya gelmiş ve aralarında büyük bir aşk doğmuştur.

        5

        Mihrünnisa Hatun aynı babası Barbaros Hayrettin Paşa gibi cesur, akıllı ve becerekli bir karaktere sahiptir. Cesurluğu ve denizlere olan tutkusu dillere destan olmuştur. Şehzade Mustafa’ya mahla kullanarak şiirler gönderir ve onu etkiler. Ardından Şehzade Mustafa bu şiirleri kendisine gönderen kişinin Mihrünnisa Hatun olduğunu keşfeder.

        6

        Mihrünnisa Hatun aynı zamanda Şehzade Mustafa’nın en büyük destekçilerindendir.

        7

        Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa'nın ölümünden sonra Mihrünnisa Hatun da senaryo gereği intihar ediyor.

        8

        Mihrünnisa Hatun'u canlandıran Berrak Tüzünataç, önceki akşam intihar sahnesinin çekimi için son kez kamera karşısına geçti. Sahne çekildikten sonra set ekibi alkışlar eşliğinde şampanya patlattı. Berrak Tüzünataç'ın intihar sahnesi 2 hafta sonra ekranlara gelecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ