Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın Başbakan Erdoğan'ın "Twitter" açıklaması dünya basınında! "Twitter'ın kökünü kazıyacağız"

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya sitesi Twitter'ın kapatılacağına yönelik açıklamaları dünya basınında geniş yer buldu.

        Amerikan Washington Post gazetesi konuya ilişkin haberinde Erdoğan'ın ses kayıtlarının sızdırıldığı sosyal medya sitelerine yönelik tehdidini yenilediğini duyurdu. Söz konusu sızdırmaların kritik 30 Mart seçimleri öncesi hükümetin itibarına zarar verdiğine dikkat çekildi. Erdoğan'ın, Twitter'ın ve sosyal medyanın kökünü kazıyacağını söylediğine vurgu yapılan haberde, "Uluslararası camianın ne söylediği beni hiç ilgilendirmiyor." sözlerine de yer verildi.

        İngiliz Time Gazetesi gelişmeyi "Erdoğan şimdi de Twitter'ı kapatacağını söyledi" başlığı ile okuyucularına duyurdu. Gazete, Erdoğan'ın kendisini yolsuzluk skandalı ile ilişkili gösteren ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Twitter'ı kapatacağını ifade ettiğine dikkat çekti. Haberde Erdoğan'ın "Şimdi mahkeme kararı çıktı. Twitter'ın kökünü kazıyacağız." ifadelerine yer verildi.

        Dünyanın en büyük haber ajanslarından Reuters, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası tepkilere aldırış etmeyeceğini vurgulayarak Twitter'ı ve diğer sosyal medya sitelerini kapatmakla tehdit ettiğini yazdı. Haberde Erdoğan'ın düşmanları tarafından organize edildiğini iddia ettiği bir yolsuzluk skandalı ile boğuştuğu belirtilerek bu yöndeki sızdırmaların çoğunun Twitter ve YouTube üzerinden yapıldığı vurgulandı.

        Elcezire, internet sitesinden yayınladığı haberde Erdoğan'ın, sosyal medyada iddia edilen hükümetin yolsuzlukları ile ilişkili ortaya çıkan ses kayıtlarının ardından Twitter'ı 'kökünü kazımakla' uyardığını yazdı. Haberde, Erdoğan'ın bu ay başında seçimlerin ardından YouTube ve Facebook'un da kapatılabileceğini ifade ettiği hatırlatıldı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ