Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Meghan Markle ayrılık kararından hemen sonra Kanada'ya döndü!
        1

        İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, geleneksel Noel mesajı nedeniyle geçtiğimiz günlerde kameraların karşısına geçmiş, ancak görüntülerde bir tek Prens Harry ile Meghan Markle'ın fotoğrafı yer almamıştı. Bu detaydan çok kısa bir süre sonra Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle Kraliyet ailesinin 'üst düzey' üyeliğini bırakacaklarını bildirdi.

        2

        Çift, yazılı açıklamalarında, "Kraliyet ailesinin üst düzey üyeliğinden çekilmeyi ve mali açıdan bağımsız olmak için çalışmayı planlıyoruz. Bunu yaparken Kraliçe'ye tam desteğimizi vermeye devam edeceğiz" dedi.

        3

        Aylarca süren istişarelerin ardından bu kararı aldıklarını duyuran çift, "vakitlerini İngiltere ve Kuzey Amerika arasında dengelemeyi planladıklarını" vurguladı.

        4

        Prens Harry ve Meghan Markle'ın bu kararı İngiliz basınında da geniş yer buldu. Pek çok İngiliz gazetesi haberi 'Meghan Markle' ve 'exit' (çıkış) kelimesini birleştirerek 'Megxit' başlığıyla verdi. Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı olan Brexit'in ardından şimdi de Megxit, İngilizleri meşgul etti.

        5

        Prens Harry ile Meghan Markle'ın kararı başta İngiltere Kraliyet Ailesi olmak üzere İngilizleri ve dünya basınını şaşkına uğrattı.

        6

        ÖFKELİ OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

        İngiliz medyası, Kraliçe Elizabeth'in büyük bir şok geçirdiğini ve derin bir hayal kırıklığı yaşadığını öne sürdü.

        7

        Kraliçe'nin haberi televizyondan öğrendiği Prens Harry’ye çok öfkeli olduğu da iddia edildi.

        8

        Prens William ve Prens Charles'ın da karara büyük öfke duydukları belirtildi.

        9

        APAR TOPAR KANADA'YA DÖNDÜ

        Noel'i Kanada'da geçirdikten sonra İngiltere'ye kararı duyurmaya giden Meghan Markle, Kraliyet'i sarsan haberi verdikten hemen sonra Kanada'ya döndü.

        10

        The Sun'ın haberine göre Prens Harry'nin, Kraliçe, Prens Charles ve William ile krizi konuşmak için ülkede kaldığı belirtildi. Ayrıca Prens'in önümüzdeki hafta 2021 Rugby Ligi Dünya Kupası için İngiltere'de bir süre kalacağı ifade edildi.

        11

        38 yaşındaki Markle'ın 8 aylık oğlu Archie ile birlikte olmak için Kanada'ya döndüğü basında yer aldı. Zira hafta başında başkent Londra'ya dönen çift sekiz aylık oğulları Archie'yi Kanada'da bakıcısıyla bırakmıştı.

        12

        DOĞUM GÜNÜ 'MEGXIT' GÖLGESİNDE GEÇTİ

        Dün 38 yaşına basan Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın doğum günü de, Meghan Markle ve Prens William kararının gölgesinde geçti.

        13

        'SADECE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM'

        Sussex Düşesi'nin ABD'de yaşayan babası Thomas Markle, Us Weekly'ye yaptığı açıklamada "Sadece hayal kırıklığına uğradığımı söyleyeceğim" dedi.

        14

        TAHTTA 6. SIRADA

        Kraliyet Ailesi'nde sıralama en büyük çocuktan başlıyor. Prens Harry, İngiltere Kraliyet Ailesi'nin taht sıralamasında altıncı sırada yer alıyor. Buna göre taht sıralaması şu şekilde: Prens Charles, Prens William, Prens George, Prenses Charlotte, Prens Louis ve Prens Harry.

        15