Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Meghan Markle ile Prens Harry kırmızı halıda
        1

        İngiliz Kraliyet Ailesi'ndeki haklarından feragat ettikten sonra ABD'ye taşınan Prens Harry ve Meghan Markle New York'taki Sea-Air-Space Museum'da düzenlenen 2021 Salute To Freedom Gala'ya (Özgürlüğe Selam Galası) katıldı. Meghan Markle, ordu mensuplarını onurlandırmak için düzenlenen davette Carolina Herrera imzalı kırmızı elbisesiyle şık bir figür çizdi.

        2

        40 yaşındaki Markle, kırmızı elbisesini yaklaşık 700 sterlinlik (9 bin 300 TL) Giuseppe Zanotti tasarımı topuklu ayakkabılarla tamamladı. Markle, kayınvalidesi Prenses Diana'nın 17.700 sterlin (235 bin TL) değerindeki Cartier imzalı bilekliğini taktı. Saçlarına sıkı bir topuz yaptıran Markle görünümüyle beğeni topladı.

        3

        İngiltere'de kraliyet ailesi üyesiyken bu tür etkinliklere askeri üniforma ile katılan Harry, siyah takım elbise giydi. On yıl İngiliz Ordusu'nda görev yapan Harry, takım elbisesine dört madalya ve Kraliyet Viktorya Dönemi Şövalye Komutanı haçı taktı. Çift İngiltere'de aynı amaçla düzenlenen ve Remembrance Day olarak adlandırılan günün simgesi olan kırmızı gelincik rozetlerini de kıyafetlerine iliştirdi.

        4

        Kırmızı halıda bir basın mensubunun, Meghan Markle'a, "Prens Harry ile gurur duyuyor musunuz?" sorusuna, Düşes, "Onunla her zaman gurur duyuyorum" yanıtını verdi.

        5

        BAĞIMSIZ BİR HAYAT İÇİN ABD'YE TAŞINDILAR

        Prens Harry ve Meghan Markle, 2018'de başkent Londra'nın batısındaki Windsor Kalesi'nin tarihi ibadethanesi St. George Chapel'de görkemli bir törenle evlenmişti.

        6

        Kraliçe, torunu Harry'e Sussex Düklüğünü vermiş, böylece Meghan da Sussex Düşesi olmuştu.

        7

        Ancak çift oğulları Archie'nin dünyaya gelmesinden sonra aileden ayrılık kararını açıklamıştı.

        8

        ABD'ye temelli olarak taşınan Harry ve Meghan, Ocak 2020'de kraliyet görevlerinden çekilerek, daha bağımsız bir hayat yaşamak ve İngiliz medyasından kaçmak için Güney California'ya taşınmıştı.

        9

        Çiftin ikinci çocukları Lilibet Diana ABD'de dünyaya gözlerini açmıştı.

        10

        TARTIŞMA YARATAN RÖPORTAJ

        Mart ayında Amerikan CBS televizyonunda yayınlanan röportajda, siyahi bir anne ve beyaz bir babanın kızı olan Markle, oğluna hamilelik süreci hakkında, "Ben hamileyken, bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler.

        11

        Bebeğime güvenlik tanınmayacağını söylediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı" ifadeleriyle sansasyon yaratmıştı.

        12

        Buckingham Sarayı tarafından yayınlanan bildiride ise kraliyet ailesinin, Prens Harry ve eşinin son yıllarının zor geçtiğini öğrendiği için çok üzgün olduğunu aktararak, "Harry ve Megan, her zaman çok sevilen aile üyeleri olarak kalacak" denilmişti.