Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Melisa Döngel'e destek mesajları! - Magazin haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde babaanneleri Günay S. ile birlikte yaşayan, 7 ve 10 yaşındaki iki torununun cinsel istismara uğradıklarının ortaya çıkarmasıyla 'Elmalı davası' başlamıştı. Anne Merve A. ve üvey baba Rahmi A.'nın yargılandıkları mahkemece tahliye edilmelerinin ardından, 'Elmalı davası' ülke gündemine oturmuştu. 2 Temmuz'da ise, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, istismara uğradığı iddia edilen kardeşleri devlet koruması altına almıştı.

        Konuyla ilgili isyan eden bazı isimler ise maruz kaldıkları istismar olaylarını sosyal medyadan itiraf etti. Ünlü oyuncu Seray Kaya, arkadaşının babası tarafından, Hafsanur Sancaktutan ise dedesi tarafından istismara uğradığını ifade etti.

        MELİSA DÖNGEL'E DESTEK MESAJLARI

        Ünlü isimler, sessiz kalınmaması gerektiğini ifade ederken, 21 yaşındaki Melisa Döngel'in de öz babasının cinsel istismarına maruz kaldığı ortaya çıktı. Basına yansıyan haberlerin ardından ünlü oyuncuya, Twitter'da #YalnızDeğilsinMelisaDöngel etiketi altında binlerce destek mesajı atıldı.

        Ünlü isimler de oyuncuya destek verdi. Kerem Bürsin, "Canım Melisam hep yanındayım, senin için hep buradayım!" dedi. Defne Samyeli ise, "Gücünü, artan başarılarını alkışlayacağımız günleri heyecanla bekliyorum. #YalnızDeğilsinMelisaDöngel Hayata duyduğumuz güveni önce anne-babadan alıyoruz. Ya da alamıyoruz… Böyle bir travmadan silkelenip hayata sarılan, küçük kız kardeşine hem anne hem baba olmak için çalışan Melisa Döngel!" ifadelerini kullandı.

        REKLAM
        Hafsanur Sancaktutan
        Hafsanur Sancaktutan

        HAFSANUR SANCAKTUTAN: DEDEM TARAFINDAN İSTİSMARA UĞRADIM

        Ünlü oyuncu Hafsanur Sancaktutan da (21), kendisiyle ilgili şok bir itirafta bulunmuştu. Sancaktutan, "İtiraf ediyorum! Dedem tarafından istismara uğradım. Pedofili bir adamın torunuydum. Kuzenlerim, komşularım, iş arkadaşım tarafından taciz edildim. Utanmıyoruz, korkmuyoruz. Yalnız olmadığımızı biliyorum" demişti.

        Seray Kaya
        Seray Kaya

        SERAY KAYA: ARTIK KORKMUYORUM!

        Seray Kaya, Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla, arkadaşının babası tarafından istismara uğradığını açıklamıştı.

        30 yaşındaki Kaya, "Ben de çocuktum! Aileme anlatamayacak kadar çok korkmuştum ve sustum. Arkadaşımın babası tarafından defalarca uğradığım istismarın suçlusu ben değilim. Artık korkmuyorum. Birbirimizin sesi olmaya, sesini duyuramayan, istismara uğrayan çocuklar için ses olmaya devam edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

        "SİZİN ADINIZA BEN UTANDIM!"

        Yaptığı bu açıklamanın ardından çok sayıda destek mesajı aldığını söyleyen oyuncu, bazı takipçilerinden gelen çirkin yorumlar karşısında ise isyan etmişti.

        Kaya, konuyla ilgili, "Dün yapmış olduğum, olduğumuz ve son derece hakkımız olan konuyla alakalı bir sürü destek ve umut dolu güzel mesajlar aldım. Tabii bunların arasında bu tür yorumlar da yapılmış. İnsanlığın gelmiş olduğu bu noktaya, bu kadar vicdansızlaşılmış olmasına çok üzüldüm ve çokta şaşırdım. Üstelik hemcinslerimden gördüğüm bu yaklaşım son derece üzücü. Neden üzücü biliyor musunuz? Bizim birbirimize ihtiyacımız varken, birlik olmalıyken, her birimizin başına gelmiş ve gelebilecekken kalplerinizin bu kadar kararmış olması beni korkuttu. Elbette pişman değilim, elbette beni, bizi susturamayacaksınız. Üzülerek şunu da belirtmeliyim ki işimi hiçbir zaman magazin malzemesi yapmadım, hiçbir zaman buna ihtiyaç duymadım kendi kurduğum küçük dünyamda mesleğimi başarılı bir şekilde icra etmeye çalışmaktayım. Yakında güzel haberler verecekken bugün bunlarla karşılaşıyor olmak sizin adınıza beni utandırdı. Kininizi, nefretinizi, hasetliğinizi bizden uzak tutun. Artık sizi duymuyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Güçlü, inanarak, korkmayarak! Destekleyen herkese minnetle..." şeklinde konuşmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ