Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak? 2023 Ağustos ayı TCMB faiz kararı ne olacak?
        1

        Piyasalarda belirleyici olan Merkez Bankası faiz kararı toplantı tarihi araştırılıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanacak. Bir önceki toplantıda politika faizi 250 baz puan artışla uüzde 17,5 seviyesine yükselirken gözler Ağustos ayı Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. İşte 2023 Ağustos ayı Merkez Bankası faiz kararına ilişkin merak edilenler...

        2

        2023 AĞUSTOS TCMB TOPLANTISI NE ZAMAN?

        Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı takvimi belli oldu.

        Buna göre; Ağustos ayı Merkez Bankası faiz kararı 24 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak.

        3

        TEMMUZ TOPLANTISI'NDA ALINAN KARARLAR

        TCMB temmuz ayında açıkladığı kararda 7. kez üst üste faizi yüzde 14'te sabit bırakmıştı, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarında ise faiz indirimine gitmiş aralık ve ocak ayında ise faizi yüzde 9'da sabit tutmuştu. Şubat ayında ise 50 baz puan faiz indirimi yapan TCMB politika faizini yüzde 8.5'e çekmişti. Mart ayında ise faizler yüzde 8.5'ta sabit bırakıldı. Aynı şekilde nisan ve mayıs aylarında da faizler yüzde 8.5 düzeyinde sabit tutuldu. Haziran ayında ise faizler yüzde 15'e çekildi, Temmuz ayında ise bir kez daha artış yapılarak faizler yüzde 17.5'a çıkarıldı.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ