Mersin'de gümrükçülere rüşvet operasyonunda 11 tutuklama
MERSİN'derüşvet soruşturmaları kapsamında aralarında gümrük memurlarının da olduğu 33 şüpheliden 11'i tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.
MERSİN'derüşvet soruşturmaları kapsamında aralarında gümrük memurlarının da olduğu 33 şüpheliden 11'i tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.
Mersin ve Silifke Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğü soruşturmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, gümrükte görev yapan bazı personelin görev ve yetkilerini kötüye kullanarak rüşvet ilişkilerine dahil olduklarını ve sahte resmi belge düzenlediklerini tespit etti. Ekipler, suça karıştıkları değerlendirilen 16 gümrük memuru ile aralarında şirket sahiplerinin de bulunduğu 17 kişinin kimliğini belirledi. 35 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 33 şüpheliyi gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı gümrük memuru 11'i tutuklandı, 1'i savcılık talimatıyla 21'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.