Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Messi için inanılmaz fedakarlık! 1 maç için 4 yıl para biriktirdiler... - Son dakika spor haberleri - Futbol Haberleri
        1

        2022 Dünya Kupası için geri sayıma geçilirken, Katar'da tüm gözler Arjantin'in süper yıldızı Lionel Messi'nin üzerinde olacak.

        2

        Kariyeri boyunca vatandaşı Diego Maradona ile karşılaştırılan Messi'nin dev turnuvada neler yapacağı merak edilirken, Arjantinli iki taraftarın yıldız futbolcuyu tribünde izlemek için yıllarca para biriktirdikleri ortaya çıktı.

        3

        Lionel Messi'yi Katar'daki FIFA Dünya Kupası'nda izleyebilmek için yıllarca nasıl para biriktirdiklerini anlatan iki taraftarın açıklamaları dikkat çekti.

        4

        "4 YIL BOYUNCA PARA BİRİKTİRDİM"

        Söz konusu futbolseverlerden Emiliano Matrangolo, "4 yıl boyunca para biriktirdim. Bu rüyanın gerçekleşebilmesi için her ay kenara para attım. Araba ya da ev satın almak gibi şeylerle uğraşmayı bırakıyorsunuz" dedi.

        5

        "EV ALMAK YERİNE DÜNYA KUPASI'NA GİDİYORUM"

        38 yaşındaki Messi hayranı, "Bu bir rüya, bir tutku. Çoğu kişi 'Bu parayla bir evin yüzde 5'ine sahip olabileceği halde Katar'a gidiyor' diyor. Eminim ev almak da güzeldir ama ben Dünya Kupası'na gidiyorum" ifadelerini kullandı.

        6

        Messi'yi izlemek için para biriktiren diğer taraftar Jonathan Luna ise Dünya Kupası'nın başlamasını dört gözle beklediğini söyledi.

        7

        Messi hayranı Luna, "Maalesef, Arjantin her ay her şeyin fiyatının arttığı bir krizden geçiyor" diye konuştu.

        8

        "KARAR VERDİĞİMDE GÖZLERİM DOLDU"

        32 yaşındaki futbolsever, tüm olumsuzluklara rağmen harekete geçtiğini belirterek, "Bir gece oturup Dünya Kupası'nı izlemeye gitme kararı aldım çünkü milli takımı çok seviyorum. Arjantin'de nereye gitseler takip ediyorum. İlk defa Dünya Kupası'na gideceğim ve karar verdiğimde gözlerim doldu." dedi.

        9

        Uzun süredir ekonomik krizle boğuşan Arjantin'de yıllık enflasyon eylülde yüzde 83'e yükselirken, bu oranın yıl sonuna kadar yüzde 100'e çıkabileceği belirtiliyor.

        10

        PSG'de forma giyen 35 yaşındaki Messi, 20 Kasım'da başlayacak turnuvanın katılacağı son Dünya Kupası olacağını söylemişti.

        11

        Ağustos 2005'ten beri milli takım forması giyen Messi, 2006 yılındaki turnuvada, Dünya Kupası'nda oynayan ve gol atan en genç Arjantinli unvanını elde etmişti.

        12

        1978 ve 1986'da olmak üzere Dünya Kupası'nı iki kez müzesine götüren Arjantin, 36 yıllık hasrete son vermek istiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ