Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika HAVA DURUMU: Meteoroloji, bölge bölge uyardı: Kar, yağmur, çığ!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Çankırı ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        .png
        .png

        Yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

        .png
        .png
        REKLAM

        Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

        .png
        .png

        KUVVETLİ YAĞIŞ, RÜZGAR VE ZİRAİ DON UYARISI

        Yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, meydana gelebilecek tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu'nun Batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde vatandaşlar uyarılıyor.

        Ege ve Akdeniz bölgelerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtiliyor.

        REKLAM
        .png
        .png

        BÖLGELERDE HAVA

        MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis bekleniyor.

        EDİRNE 6°C Parçalı bulutlu

        İSTANBUL 6°C Parçalı ve çok bulutlu

        KOCAELİ 6°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

        TEKİRDAĞ 5°C Parçalı ve çok bulutlu

        EGE: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve zirai don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

        AFYONKARAHİSAR -1°C Parçalı, yer yer çok bulutlu

        DENİZLİ 6°C Parçalı ve az bulutlu

        İZMİR 10°C Parçalı ve az bulutlu

        MUĞLA 6°C Parçalı ve az bulutlu

        AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusu ile iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; iç ve yüksek kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin kıyılarında hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

        REKLAM

        ADANA 12°C Parçalı, yer yer çok bulutlu

        ANTALYA 13°C Parçalı ve az bulutlu

        ISPARTA 2°C Parçalı ve az bulutlu

        MERSİN 11°C Parçalı, yer yer çok bulutlu

        İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde doğusu ile Çankırı çevrelerinin hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

        ANKARA 1°C Parçalı ve çok bulutlu

        ESKİŞEHİR °C, 1°C

        Parçalı ve çok bulutlu

        KAYSERİ 1°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

        KONYA 2°C Parçalı ve çok bulutlu

        BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

        REKLAM

        BOLU 0°C Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

        KASTAMONU -1°C Çok bulutlu, kuzeyi yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

        SİNOP 7°C Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimleri kar yağışlı

        ZONGULDAK 3°C Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğusunun kıyı kesimlerinde kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

        RİZE 4°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kuvvetli, iç kesimlerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

        REKLAM

        SAMSUN 5°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

        TOKAT 3°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı

        TRABZON 6°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kuvvetli, iç kesimlerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

        DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğusu ile Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusunun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Rüzgarın Doğu Anadolu’nun batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

        AĞRI -6°C Parçalı ve çok bulutlu

        ERZURUM -7°C Parçalı ve çok bulutlu

        REKLAM

        MALATYA 1°C Parçalı ve çok bulutlu

        VAN -4°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevrelerinin sabah saatlerinde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yükseklerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

        DİYARBAKIR 5°C Parçalı ve çok bulutlu

        GAZİANTEP 5°C Parçalı bulutlu

        MARDİN 2°C Parçalı ve çok bulutlu

        SİİRT 2°C

        Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

        DENİZLERDE HAVA

        Batı Akdeniz’de kuvvetli fırtına; Doğu Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

        KARADENİZ: Çok bulutlu, yer yer yoğun kar yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusu 2,0 ila 3,0m, Görüş: Orta.

        REKLAM

        MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi akşam saatlerine kadar yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

        EGE: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5; Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi 2,5m; Görüş: İyi.

        AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9, öğle saatlerinden itibaren 5 ila 7; Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, batısı kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, yer yer 4,0 ila 5,0m; Görüş: Orta.

        VAN GÖLÜ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu, öğle saatlerine kadar kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,50 ila 0,75m; Görüş: İyi, yağış ve pus anında orta.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ