Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin YÜREK YAKTI! Metin Çekmez de Dinçer Çekmez gibi kansere yenik düştü - Magazin haberleri
        1

        Kuşadası ilçesindeki yazlığında tatil yapan ve kanser tedavisi gören Metin Çekmez, iki hafta önce fenalaşınca ambulansla hastaneye kaldırımıştı. Çekmez, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

        2

        Çekmez'in cenazesi, Kuşadası ilçesindeki Davutlar Mahallesi Hikmet Bayrak Camisi'ne getirildi. Burada oyuncunun eşi Sabriye Tezer ve kızı Aslı Çekmez, taziyeleri kabul etti.

        3

        EŞİNİN İSTEĞİNİ AÇIKLADI

        Gazetecilere açıklama yapan Sabriye Tezer Çekmez, eşinin "Nerede ölürsem beni oraya defnedin" dediğini anlattı.

        4

        "KURTARAMADIK"

        Çok üzgün olduğunu aktaran Aslı Çekmez de, "Ben açıkçası böyle bir şey olacağını beklemiyordum. İyileşiyordu. Kilo da almıştı son zamanlar. Gırtlağında bir tümörü vardı. Onunla uğraşıyorduk. İyiye gidiyordu ama böyle oldu. Kalbi durdu. Kurtaramadık." dedi.

        5

        "ÇOK İYİ BİR ADAMDI"

        Sanatçı Mahmut Tuncer ise, Çekmez'in bu işin emekçilerinden olduğunu belirterek "Kemal Sunal filmlerini hatırlarsak oradan başlayan bir film çizelgesi vardır. Yani insanların tanıdığı çizgiden bahsediyorum. Çok emek vermişti. Muvaffak oldu. Fakat Mevla bu zamana kadar kendisine müsaade etti. Çok iyi bir adamdı. Allah nur içinde yatırsın." ifadelerini kullandı.

        6

        "BÖYLE GÜZEL İNSANLAR TEK TEK GİDİYOR"

        Oyuncu Murat Garip Ağaoğlu ise "Tiyatro sinema ve dizi camiası çok önemli bir insanı kaybetti. Metin Çekmez, gölgesinde dinlendiğin ulu bir çınardı. İnsana sevgiyle yaklaşan, huzur veren biriydi. Böyle güzel insanlar tek tek terk ediyorlar bizi. Onu hiç unutmayacağız, çok seviyoruz." diye konuştu.

        Kılınan cenaze namazının ardından Çekmez'in naaşı Davutlar Osmaniye Mezarlığı'na defnedildi.

        7

        KARDEŞİ DE KANSERDEN VEFAT ETTİ

        Kansere yenik düşen Metin Çekmez'in kendisi gibi oyuncu olan ağabeyi Dinçer Çekmez de 2013 yılında kan kanseri nedeniyle vefat etmişti.

        8

        BAKANLIKTAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Kültür ve Turizm Bakanlığı, Metin Çekmez için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından paylaşılan taziye mesajında, "Sinema ve tiyatromuzun önemli ismi Metin Çekmez'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

        9

        "SENİNLE KARŞILIKLI OYNAMAK ŞEREFTİ"

        Çekmez'in vefat haberi sanat dünyasını yasa boğdu. Çekmez ile 'Adını Feriha Koydum' dizisinde rol alan Hazal Kaya, "Çok üzgünüm… Başımız sağolsun" dedi. Dizideki başka bir oyuncu olan Ceyda Ateş ise, "Çok üzgünüm canım Metin abim. Seninle karşılıklı oynamak senden tecrübe edinmek benim için şerefti. Babacan halini hiç unutmayacağım… Mekanın cennet olsun…" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

        10

        "NUR İÇİNDE YAT DARÜLBEDAYİ'NİN YAKIŞIKLISI"

        Ahu Sungur, "Metin abiciğim çok kral adamdın… Sohbetlerimiz hep aklımda. Seninle karşılıklı oynamak benim için şerefti… Babacan tavrın gönüllerde taht kurardı. Mekanın cennet olsun çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

        Cem Davran ise, "Ah Metin abim, güzel abim. Nur içinde yat Darülbedayi’nin şık delikanlısı" dedi.

        11

        "ÇOK ÜZGÜNÜM"

        'Süper Baba' dizisinde usta oyuncu ile rol alan Eray Demirkol, "Güle güle Metin Çekmez… Sümer Tilmaç’a, Suna Pekuysal’a, Abdullah Yüce’ye, İhsan Devrim’e, Aytaç Yörükaslan’a selam söyle bizlerden. Çok üzgünüm…" sözleriyle acısını dile getirdi.

        12

        'TATLI DİLLİM' İLE SİNEMAYA ADIM ATTI

        Metin Çekmez, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in üstlendiği 'Tatlı Dillim' filmi ile beyazperdeye adım atmıştı. Çekmez, Tarık Akan, Emel Sayın, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Münir Özkul ve Hulusi Kentmen'in rol aldığı 1973 yapımı 'Yalancı Yarim' filminde de rol almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ