Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'nin Kızılcahamam kampı başladı

        MHP'nin iki gün sürecek kampı için Kızılcahamam ilçesine gelen Genel Başkan Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti.

        MHP'nin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ile TBMM Grubu ortak toplantılarının yapılacağı kampta, öncelikle Türkiye'nin siyasi gündemine ilişkin fikir alışverişinde bulunulacak.

        Kampta, toplantılar çerçevesinde, "Meclis'te MHP'nin faaliyetleri, ekonomik gelişmeler, dış politika ile Suriye, Irak meselesi ve terör" konularında sunumlar yapılacak.

        Kızılcahamam Patalya Otel'de bugün başlayan kamp, yarın Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin gerçekleştireceği basın toplantısı ile sona erecek.

        ÜLKÜCÜ ŞEHİTLER ANITINI ZİYARET ETTİ

        Toplantılara katılmak üzere ilçeye gelen Genel Başkan Bahçeli, otele gitmeden önce Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. Bahçeli ve beraberindekiler, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua ederek şehit isimlerinin yazılı olduğu alana karanfil bıraktı.

        Anıtta bulunan "Gökbörü Otağı"nda bir süre dinlenen ve çay içen Bahçeli'ye, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney tarafından Türk bayraklı tablo ve oltu taşından yapılmış tesbih hediye edildi.

        MHP'DE 'CUMHUR İTTİFAKI' İÇİNZİYARETLER BAŞLADI

        Bahçeli, daha sonra toplantıların yapılacağı otele geçti. Kampın ilk günündeki toplantılar basına kapalı gerçekleşecek.

        MHP yönetimi, mart ayındaki 12. Olağan Büyük Kongre öncesi "cumhur ittifakı" ve partinin siyasi gündeme ilişkin görüşlerini anlatmak üzere teşkilat ziyaretlerine Osmaniye ve Sakarya'dan başladı.

        AA'nın haberine göre; MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Divan üyeleri, milletvekilleri ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinden oluşan ekiplerin, partinin 18 Mart 2018'de gerçekleştireceği 12. Büyük Olağan Kongre öncesi teşkilat ziyaretlerine başladığını bildirdi.

        Yalçın, şubat ayında da devam edecek ziyaretlerde teşkilata ve tabana, "cumhur ittifakı", "seçim barajı" ve siyasi gündeme ilişkin partinin düşünce ve görüşlerinin anlatılacağını söyledi.

        REKLAM

        Bu çerçevede çalışmaların MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye ile Sakarya'dan başladığına işaret eden Yalçın, "Ziyaretlerimizi Osmaniye ve Sakarya'nın ardından şimdi de bin 500 kişilik geniş bir katılımla Ordu'da yapıyoruz." dedi.

        MİLLİ MÜTABAKAT KOMİSYONU

        Yalçın, AK Parti ile MHP arasında oluşturulan ve adı "Milli Mutabakat Komisyonu" olarak belirlenen komisyona ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

        "Liderler anlaşmış bir hususta, komisyon kurulup yola devam edilecek. Zaten konu liderler bazında devam ediyor. Arkadaşlarımız da bunun altyapısıyla ilgili çalışmaları yapacaklar. O çalışmalar sonrasında da eğer farklı bir şey cereyan ederse onun çözüm noktası, yeri de liderlerdir. Ama şu an itibarıyla herhangi bir problem görünmüyor."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ