Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Eğitim çocukları şimdiye uyandırmaktır
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitim, çocukları şimdiye uyandırmaktır, geleceğe hazırlamak değildir. Geleceğin muhayyel tasavvuru, bizim bugünkü öz geçmişimizle sınırlıdır" dedi
ABONE OLMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitim, çocukları şimdiye uyandırmaktır, geleceğe hazırlamak değildir. Geleceğin muhayyel tasavvuru bizim bugünkü öz geçmişimizle sınırlıdır. Çocuklarımız için bir öz geçmişten ziyade, öz gelecek tasarımı konusu üzerinde durmalıyız ve çocukların öz gelecek yazmasını teşvik etmeliyiz" dedi.
Bakan Selçuk, Boğaziçi Yöneticiler Vakfınca (BYV) Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen "Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu IBPF 2019"un açılışında yaptığı konuşmada, eğitimin Türkiye'nin en büyük sorunu değil de, en büyük çözümü olarak görüldüğünde, neler üretilebileceği konusunda yeni açılımlara yönelebilmenin mümkün olduğunu vurguladı.