Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Milli Savunma Bakanı Akar ve komutanlardan şehit aileleri ile iftar

        Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Asil milletimizi terör belasından kurtaracağız. Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri kararlı ve azimlidir." dedi.

        Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Gazi Orduevi'nde düzenlenen iftar programında şehit aileleri ile bir araya geldi.

        İftarın ardından şehit ailelerine hitap eden Akar, onlarla bir araya gelmekten duyduğu şeref ve mutluluğu ifade etti.

        Türk Silahlı Kuvvetlerini "büyük bir aile" olarak nitelendiren Bakan Akar, "Bizler büyük bir ailenin birer ferdi olarak her zaman kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğumuzu unutmayacağız. Kederlerimizi paylaşıp azaltacak, sevinçlerimizi paylaşıp çoğaltacağız." diye konuştu.

        REKLAM

        Milli, manevi ve askeri bakımdan önemli olan şehitlik ve gazilik unvanlarını "bir askerin alabileceği en önemli rütbe" olarak değerlendiren Bakan Akar, "Bizler hayatımız boyunca şehitlerimizin hatıralarına sadık kalacağız, asil Türk milletinin vefasını göstereceğiz." ifadesini kullandı.

        Akar, şehitlerin vatan ve bayrak sevgisinin en önemli göstergesi olduğunu belirterek, "Bizim şehitlerimizi, onların hatıralarını unutmamız asla söz konusu değildir. Onların hatıralarını en üst düzeyde yaşattık, yaşatmaya devam edeceğiz." dedi.

        Türkiye'nin çevresinde yaşanan önemli gelişme, çatışma ve istikrarsızlıkları yakından takip ettiklerini vurgulayan Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin FETÖ, PKK/YPG, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı mücadelesinin azim ve kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

        "MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR VE DEVAM EDECEK"

        "Sizlerin sevgisinden, duasından, güveninden aldığımız güçle inşallah bu asil milletimizi terör belasından kurtaracağız. Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri kararlı ve azimlidir." ifadelerini kullanan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içinde ve yurt dışındaki terörle mücadelesine ilaveten "mavi vatan"da da Türkiye'nin hak ve hukukunu korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan vazifesini yerine getirdiğini belirtti.

        REKLAM

        Türk Hava Kuvvetlerinin de milletinin huzuru ve güveni için semaların bekçiliğini gece gündüz yaptığını ifade eden Akar, "Başımız dik, özgür bir şekilde bu cennet vatanda yaşayabilmemiz için Mehmetçik büyük bir kahramanlık ve fedakarlık göstermekte, kendisine verilen görevleri tarihe şan olacak şekilde yerine getirmektedir." diye konuştu.

        Terörle mücadelede yurt içi ve yurt dışında verilen büyük mücadelelerle kazanılan başarılara dikkati çeken Akar, "Mücadelemiz devam ediyor ve devam edecek. Bu konuda kararlıyız. Ne zamana kadar? En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek. Bu konuda Silahlı Kuvvetlerimiz kararlı." dedi. Bakan Akar, FETÖ'den temizlendikçe Türk Silahlı Kuvvetlerinin daha da güçlendiğini vurguladı.

        Akar, her zaman şehit aileleriyle birlikte olduklarını belirterek, şehit annelerinin geçen Anneler Günü'nü de kutladı. Bakan Akar, "Şehit anneleri tüm Mehmetçik'in annesi, tüm Mehmetçik de o annelerimizin evlatlarıdır." dedi.

        Bakan Akar, iftarda şehit aileleriyle yakından ilgilendi. İftara katılan çocuklarla sohbet eden Akar, onlara oyuncak da hediye etti.

        Gazi Orduevi'ndeki iftar programına Akar ve TSK'nin komuta kademesinin yanı sıra Milli Savunma Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Metin Gürak ve garnizonda görevli general ve amiraller de eşleriyle katıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ