Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Moody's ve Fitch'ten karamsar tablo - Para Haberleri

        Kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Fitch, Türkiye'nin büyüme rakamlarına dair tahminlerde bulundular. Fitch, Türkiye ekonomisinin büyüme oranı tahminini bu yıl için yüzde 4.1'den 3.6'ya, 2019 için yüzde 3'ten yüzde -1.9'a düşürdü. Kuruluş, Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri Raporu'nda kredi arzının daralması ve güvenin zedelenmesi gibi nedenlerle ekonominin beklenenden hızlı yavaşladığına dikkat çekti.

        GÖRÜNÜM NEGATİF

        Moody's de Türkiye ekonomisinin 2019'da yüzde 2 oranında daralmasını beklediğini açıkladı. Kuruluş Türkiye'nin bu yıl yüzde 1.5 büyüyeceğini tahmin etti. Afrika'nın bazı bölümleri ve Türkiye için görünümün "negatif", Orta Doğu için ise "karışık" olduğunu vurgulayan Moody's Türkiye'nin tırmanan kurumsal zorluklar ve politika belirsizliği ile karşı karşıya olduğunu kaydetti.

        Moody's ayrıca, global kredi şartlarının gelecek yıl, küresel büyümenin yavaşlamasına, finansal piyasa oynaklıklarının devam etmesine, faiz artışlarına, ticarette korumacı politikalara ve jeopolitik gerilimlerin tırmanmasına bağlı olarak gelişmekte olan piyasalar için daha zorlu hale geleceğini kaydetti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ