Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik MSB: Irak’ın kuzeyi Avaşin bölgesinde 1 asker şehit

        Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Irak kuzeyi Avaşin bölgesinde, 17 Eylül 2021 tarihinde, P. Uzm. Çvş. Ümit Solak EYP patlaması sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

        MUŞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

        Şehit Piyade Uzman Çavuş Ümit Solak'ın (27) acı haberi, memleketi Muş'taki baba ocağına ulaştı.

        Kuzey Irak´ta Avaşin- Basyan Meydantepe Bölgesi'nde teröristlerin gerçekleştirdiği EYP'li saldırıda Piyade Uzman Çavuş Ümit Solak ağır yaralandı. Yüksekova Devlet Hastanesi´ne kaldırılan Piyade Uzman Çavuş Ümit Solak, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

        MUŞ´TAKİ AİLESİNE ACI HABER ULAŞTI

        Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ümit Solak´ın Muş´taki baba evine acı haber ulaştı. Şehidin, Yeşilce Mahallesi 718´inci sokakta bulunan evine ve sokağına Türk bayrağı asıldı. Vatandaşlar, şehit askerin evinin önünde toplandı.

        Şehit askerin cenazesinin yarın sabah saatlerinde Muş´a getirileceği ve Lale Camii'nde öğle namazına müteakiben düzenlenecek cenaze töreni sonrası şehir mezarlığındaki şehitlikte toprağa verileceği öğrenildi.

        Sedef- Bedri Solak çiftinin 5 çocuğundan 4´üncüsü olan şehit Ümit Solak´ın bir yıl önce nişanlandığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ