Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekstil Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu tarafından hazır giyim ve tekstil sektöründe acil eylem çözüm önerileri toplantısı gerçekleştirildi.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, sektörün güncel problemleri üzerine istişarelerde bulunulurken, ortaya çıkan çözüm önerileri rapor haline getirilerek paylaşıldı.

Toplantıda, finansal maliyetlere yönelik çözüm önerileriyle ilgili, direkt yatırım ve üretim kredilerinin genel politikadan ayrıştırılarak faiz oranının politika faizinin yarısına kadar çekilmesi gündeme getirildi.

TALEPLERİNİ SIRALADI

Bankaların başta kredi kartları olmak üzere uyguladıkları komisyon oranları ve masraf adı altında oluşturdukları maliyetlerin yüzde 50 oranında azaltılması yönünde öneri sunulurken, toplantıda, reeskont kredilerinde faiz ve komisyonların vade sonunda alınmasının, bu krediler üzerinden bankaların aldığı komisyon ve diğer giderlerin yüzde 50 azaltılmasının, Türk Eximbank kredi destekleri firma bazında yapılan ihracat değerlerinin yüzde 20’sine çıkarılmasının ve bunun toplam ihracat bedelinin yüzde 10’una kadar ayrıca banka teminat mektubu gibi ek maliyetler getiren garantilerin istenmemesi ve vadelerin uzatılmasının, ekonomik daralmanın etkisindeki üretici ve ihracatçı firmalara önemli ölçüde rekabet ve ayakta kalma gücü sağlayacağı aktarıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ