Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nazlı Ilıcak'a 5 yıl 10 ay hapis
        .png
        .png

        Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın, "Askeri İstihbarat ve Tahşiyeciler" başlıklı yazısına ilişkin olarak yargılandığı davada, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        DURUŞMAYA SEGBİSLE KATILDI

        Habertürk muhabiri Serdar Kulaksız’ın haberine göre, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama" suçundan müebbet hapis talebiyle yargılanan Nazlı Ilıcak SEGBİS ile katılırken avukatı salonda hazır bulundu.

        REKLAM

        Mahkeme heyette değişiklik olduğunu belirterek Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan istenen cevabın geldiğini belirtti.

        YENİ BELGELERİ GÖRMEM LAZIM

        Mahkeme tarafından söz verilen Nazlı Ilıcak şunları söyledi:

        “Yeni belgeler gelmiş. Bu belgeleri mutlaka görmem lazım. Bunları görmeden savunma yapamam. 75 yaşındayım Katarakt ameliyatı olmam lazım. Bu ayın sonunda ameliyat olacağım. Gözümde görmüyor okuyamıyorum. Yeni heyet olarak geldiğiniz için bunu söylüyorum. Basın Kanununa göre yayınlanan bir haber hakkında 4 ay içinde dava açılması gerekmektedir. 75 yaşındaki bir kadın yargılandığı bir davadan yeniden yargılanıyor. Mevcut yasalara uyulmasını istiyorum” dedi.

        MAHKEME HAPİS CEZASI VERDİ

        Mahkeme verdiği aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak suçundan dolayı dava açılmışsa da dosya kapsamına göre devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ