Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık "Ne yapsam zayıflayamıyorum" diyenler bu besinleri mutlaka deneyin!
        1

        Yağ yakan besinler, kendi kalori içeriğinden daha fazla kaloriyi yakan besin türleridir. Açlığı bastıran (özellikle su içeriği fazla olan) ve termojenik özelliklere sahip besinler, bu kategoriye girer. İşte kilo vermenizde size destek olacak besinlerden bazıları...

        2

        ENGİNAR

        Altın besin olarak adlandırılan ve içerisinde "siyanik asit" adı verilen maddeyi barındıran enginar, kötü kolesterolü düşürüyor ve iyi kolesterolün salgılanmasını artırıyor. Kalp hastalıkları riskini azaltıyor, yağ kaybını hızlandırdığı için zayıflamaya destek oluyor.

        3

        KİVİ

        C vitamini oranı yüksek meyvelerden biri olan kivi, DNA'yı korur, kan şekerini dengeler, kolon kanseri riskini azaltır. Astıma karşı koruma sağladığı da bilinen kivi, 46 kalori olduğu için her öğün de tercih edilebilir. İştah kesici özelliği sayesinde zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

        4

        YEŞİL ÇAY

        Çin olmak üzere uzak doğuda sağlıklı yaşam için bol miktarda tüketilen yeşil çayın vücudu incelttiği, selülitleri azalttığı ve vücut direncini artırdığı uzmanların kaleme aldığı kaynaklarda belirtilmiştir. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi hızlandıran yeşil çay, bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirimi rahatlatır.

        5

        YOĞURT

        Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda diyet yapan kişilerin listelerine yoğurt eklendiği görüldü ve sonucun da 3 öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz diyet uygulayanlara göre yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri kaydedildi. Ayrıca, bu kişilerin yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Kalsiyum ve protein oranın yüksek olması yağ yakımına yardımcı olması ile aynı zamanda tok tutucudur.

        6

        YULAF

        Tahılların arasında posa içermesiyle öne çıkan yulaf, emir, selenyum, manganez, çinko, E vitamini ve diğer B grubu vitaminleri açısından oldukça zengindir. Yulaf tüketildikten sonra içinde bulunan lifler su ile birleşip jelleşir ve mideyi daha geç terk eder böylece uzun süreli tokluk hissi sağlar.

        7

        YUMURTA

        Sabahları yumurta, gibi lösin amino asidince zengin protein tüketen kişilerin, kahvaltılarında karbonhidratça zengin bir diyetle beslenen kişilere kıyasla iki kat daha fazla yağ kaybettikleri, yapılan araştırmalar sonucu belirlenmiştir. Yumurta yiyerek kendinizi daha uzun süre tok hissedebilirsiniz. Yapılan bir başka çalışmada; güne bir yumurta yiyerek başlayanların ertesi günkü öğle yemeğine kadar aldıkları kalorinin, yumurta yiyerek güne başlamayanların aldıkları kaloriye göre daha az olduğu ortaya konmuştur.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ