Nijerya'da HIV/AIDS ile Yaşayan İnsan Ağı (NEPWHAN),"1 Aralık Dünya AIDS Günü" dolayısıyla başkent Abuja'da program düzenledi.
Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Ortak Programı (UNAIDS) Nijerya Temsilcisi Dr. Erasmus Morah, programdaki konuşmasında, ülkede şimdiye kadar 1,6 milyon kişinin AIDS'ten hayatını kaybettiğini söyledi.
Ülkede virüsü taşıyanların diğer vatandaşlardan kötü muamele gördüğünü vurgulayan Morah, "BM olarak virüsü taşıyanlar için buradayız ve her zaman yardım etmeye hazırız. UNAIDS, HIV/AIDS'le yaşayan insanlara yapılan damgalanma ve ayrımcılığa karşı dayanışmayı destekleme konusunda kararlı." ifadesini kullandı.
Nijerya Ulusal AIDS Kontrol Programı Dr. Gambo Aliyu da HIV/AIDS'in yayılmasına karşı mücadelede test zorunluluğunu vurguladı.
Virüsle mücadelede testin çok önemli olduğunun altını çizen Aliyu, "Test, HIV'i azaltmanın ana yoludur. Testten sonra ya önleme ya da bakım tedavi alırsın, böylece virüsün yayılmasını önlemiş olursun." dedi.
NEPWHAN Koordinatörü Abdulkadir İbrahim, bu topluluğun ayrımcılığa maruz kalmasına ve marjinalleştirilmesine karşı "birlik" çağrısında buldu.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.