Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Notre Dame'da yaşayan 200 bin arı yangından sağ kurtuldu!

        Geçtiğimiz Pazartesi günü, Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan tarihi Notre Dame Katedrali'nde meydana gelen yangından katedralin çatısında yaşayan 200 bin kadar arının sağ kurtulduğu belirtildi.

        Paris'teki arı nüfusunu artırmak amacıyla 2013'te başlatılan proje kapsamında katedralin çatısında beslenen arılara bakıcılık yapan Nicolas Geant, yangında öldüğü sanılan arıların durumlarının iyi olduğunu söyledi. Geant, arı kovanlarının yangında hiçbir zarar görmediğini belirtti.

        Associated Press'e konuşan Geant, ilk olarak ahşaptan yapılan kovanların yanmasından endişe ettiğini ancak alevlerin kovanlara yaklaşmadığını ve dumanın da arıları etkilemediğini ifade etti. Geant, CNN'e yaptığı açıklamada ise arıların felaketten sağ kurtulmasını bir 'mucize' olarak tanımladı.

        Karbondioksitin arıları öldürmediğini, sadece sersemlettiğini söyleyen arı bakıcısı, Avrupa arılarının tehlike hissettiklerinde kendilerini tıka basa balla doldurduklarını ve Kraliçe Arı'yı korumak için kovanda kaldıklarını belirtti. Arı bakıcılarının yüz yıllardır, arılarla rahat çalışabilmek içinduman kullandıkları da biliniyor.

        Pazartesi günü meydana gelen yangında, Notre Dame Katedrali'nin çatısının 3'te 2'si tahrip olmuş, tarihi bina olaydan ağır hasarla çıksa da ayakta kalmayı başarmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ