Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Omicron varyantı belirtileri değişiyor! Omicron belirtileri neler, nasıl anlaşılır ve tedavisi kaç gün sürer?
        1

        Omicron varyantı belirtileri nelerdir? aramaları vaka sayılarındaki hızlı yükselişle birlikte hız kazandı. Son olarak ABD'li bilim insanı Dr. Cio-Peña, omicron varyanının ilk belirtilerinin ne olduğuna dair semptomları açıkladı. İşte omicron varyantı belirtileri gün gün...

        2

        OMICRON VARYANTININ İLK BERLİTİLERİ ÇIKTI

        ABD'deki Staten Island Üniversite Hastanesi'nde Küresel Sağlık ve Acil Durum Departmanı direktörü Dr. Cio-Peña, Omicron semptomlarının ne zaman başladığını ve ortaya çıkan ilk semptomların neler olduğunu anlattı.

        İngiliz Daily Express gazetesinde yer alan habere göre, Dr. Cio-Peña, "İlk belirtiler, tıkanıklık ve üst solunum yolu enfeksiyonunun (boğaz ağrısı) belirtileri olma eğilimindedir. Bu semptomlar soğuk algınlığından farklı değildir. Bu karşılaştırma, semptomları olan ve COVID-19 testi yaptırmak yerine belirtilerinin soğuk algınlığı olduğunu varsayan kişiler nedeniyle Omicron vakalarının izlenmesini zorlaştıran bir karşılaştırma" dedi.

        Dr. Pena, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bununla birlikte, Omicron Delta veya Alfa varyantlarından çok daha fazla bulaşıcı olmasına ve aşıların korunmasından bir dereceye kadar kaçabilmesine rağmen, Omicron'un bazı küçük pozitiflikleri vardır.

        İlk olarak, varyant aşıların korumasından kaçabilirken, kişinin üçüncü doz aşısını olması durumunda bu durum düzeltilebilir.

        Ayrıca, Omicron'un neden olduğu hastalık, Alfa veya Delta'dan daha az şiddetlidir; yani daha az insan hastanede ciddi şekilde hastalanır.

        Bununla birlikte, Omicron hala bir sorun ve vakaların düşmeye başlamasına rağmen NHS (Ulusal Sağlık Sistemi)'nin olağanüstü yüksek bir baskı seviyesi altında kalmasının nedenidir."

        3

        OMICRON VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

        Koronavirüsülün ilk belirtileri arasında yüksek ateş ve öksürük yer alırken Omicron varyantında ise bu belirtiler daha az oranda seyrediyor. Omicron varyantında şimdiye kadar tespit edilen en yaygın belirtiler ise şu şekildedir:

        • Burun akıntısı
        • Baş ağrısı
        • Yorgunluk
        • Hapşırma
        • Boğaz ağrısı
        • Eklem ağrıları
        4

        OMICRON VARYANTINA KARŞI AŞILANMA ÇAĞRISI

        Kovid-19 Yoğun Bakım Ünitesi'nde görev yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Gizem Er, AA muhabirine, bulaşma oranı yüksek olan Omicron varyantına karşı vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ekibiyle kentteki Kovid-19 hastalarının tedavi ve takibini yaptıklarını belirten Er, 2 yıldır tüm dünyanın bu hastalığı yenebilmek için mücadele verdiğini aktardı. Yeni varyantlardan korunmak için herkesin zamanı gelen aşılarını yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Er, şöyle konuştu:

        "Virüsün gittikçe mutasyona uğraması öngörülüyordu. Omicron mutasyonu daha çok bulaşıcı. Kovid'in dünyada bir milyar kişiyi, Omicron'un ise önümüzdeki 3 ay içinde 3 milyar insanı enfekte edeceği ön görülüyor. O nedenle bu 3 ay ile maske, mesafe ve aşı çok önemli. İnsanların koruyucu olarak aşı olması, mutlaka maske ve mesafeye dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle genç nesil aşıya karşı ama bunlar da aşı olmalı. Omicron varyantı nedeniyle hastanelerin yoğunluğu ile yoğun bakımlarda yatışların da artacağı ön görülüyor."

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ