Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Kadın ve erkeğin eşit olması mümkün değil"

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Kadın ve erkeğin fiziksel olarak hiçbir zaman eşit olamayacağını belirterek, "Kadın kadındır erkek erkektir. Bunların eşit olması mümkün mü? Bunlar birbirinin tamamlayıcısıdır." dedi

        Başbakan Erdoğan referandum kampanyası çerçevesinde geldiği Hatay'da Hakkari, Şırnak ve Amanoslarda şehit olan 3 asker adına TOKİ tarafından yaptırılan okulların açılışını yaptı. Şehit Ömer Faruk Adaş İlköğretim Okulu, Şehit Mustafa Dolunay Anaokulu ve Şehit Süleyman Yılmaz Lisesi'nin açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törende Hatay'ın ilçelerinde bulunan 15 okulun da toplu açılışı gerçekleştirdi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılan okullarda 330 derslik bulunduğunu ve bu okulların 23 milyon TL'ye mal olduğunu belirterek, ''Bunlar insanımızın hayat standardını yükseltecek, cehaletle mücadelede bizi başarılı kılacak adımlardır. Türkiye'nin kalkınması için AK Parti Hükümeti 4 temel unsur konusunda adımlar atmıştır. Bunlar adalet, sağlık, eğitim ve güvenliktir." dedi.

        Hükümetin yaptığı hizmetlerden örnekler veren Başbakan Erdoğan, "Sağlıkta Türkiye'nin dört bir yanında hastanelerimizde artık insanca sağlık hizmeti veriliyor, tedaviler gerçekleştiriliyor. Hastanelerde koğuş sisteminden tek odalı, çift odalı banyolu tuvaletli odalara geçiş yaptık. Önceden böyle bir sistem yoktu. Sağlam girseniz hastanelerden hasta çıkardınız. Böyle bir durum vardı. Ama şimdi sistem değişti. Vatandaşlar tedavinin yanı sıra ilaçlarını da çok rahat bir şekilde alıyor. İlköğretimde erkek öğrencilere 20, kız öğrencilere 25 lira, aynı şekilde orta öğretimde erkek öğrencilere 35 lira, kız öğrencilere de 45 lira destek veriyoruz. Bu yardımı, bu desteği anneye veriyoruz, babaya değil. İşte kadın-erkek eşitliğinin istismarını yapanlara söylüyorum. Bak bu sadece bir tanesi. Biz burada anneyi ön plana çıkarırken şefkatte anne, babaya göre daha farklı olduğu için bu adımı, bu tercihi yapıyoruz, istismarını değil. Cennet annelerin ayakları altına boşuna konulmadı." şeklinde konuştu.

        Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından okullarda incelemelerde bulundu.

        Okulların açılışı sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken alanda sinyal kesici jammerler hazır bulunduruldu. Çatılara keskin nişancılar yerleştirilirken açılışa katılmak isteyen vatandaşlar tek tek arandı. Başbakan Erdoğan konuşmasını yaparken korumaları da çocuklara oyuncak dağıttı. Törenin sonunda İsmi okullara verilen şehitlerin yakınlarına şehitlik beratı verildi. Başbakan şehitlerin geride kalan çocuklarına yakın ilgi gösterdi.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ