Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Ortak hareket ettiğimizde aşamayacağımız sorun yoktur"

        Milli Mücadele döneminde yazılan destanın benzerine imza atılabileceğini belirten Şahin, "Sahip olduğumuz potansiyeli ortak bir hedef için seferber edebilirsek, çözemeyeceğimiz sorun, aşamayacağımız engel yoktur. Bunun için en büyük güç kaynağımız, sevgiyi temsil eden, yaşamı her yönüyle güzelleştiren çocuklarımızdır." dedi.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara'da Birinci Meclis'te düzenlenen törene, TBMM Başkanı Şahin'in yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve milletvekilleri katıldı.

        Törende, Birinci Meclis üyesi Sinop Mebusu Şerif Bey'in konuşması seslendirildi. Ardından kürsüye çıkan Meclis Başkanı Şahin, mütevazi salonun, Türk milletinin ayağa kalkışının adresi olduğunu ifade etti.

        Birinci Meclis çatısı altında buluşan kahramanların, milleti hazin bir yıkılıştan muhteşem bir bağımsızlık mücadelesine taşıdıklarını kaydeden Şahin, yaş ortalaması 43 olan milletvekillerinin yüzde 60'ının yüksekokul mezunu olduğuna dikkati çekti. Birinci Meclis'teki milletvekillerinin tüm farklılıklara rağmen aynı inanç ve gaye etrafında kenetlenmeyi başardığını aktaran Şahin, şunları söyledi:

        "Onlar, Çanakkale'de Seyit Onbaşı ile Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam ile Gaziantep'te Şahin Bey ile Aydın'da Yörük Ali Efe ile Kastamonu'da Şerife Bacı ile Erzurum'da Nene Hatun ile aynı ruhu taşıyarak bağımsızlık için, vatan için bir araya geldiler. Onlar ayrışarak, siyasi mücadele yaparak değil, güçlerini birleştirerek, karşılaştıkları hayati sorunları beraberce göğüsleyerek ülkemizi bağımsızlığa taşıdılar."

        "GERGİNLİK DEĞİL, BİRBİRİMİZİN GÖRÜŞLERİNE SAYGI DUYMALIYIZ"

        Birinci Meclis mebuslarının ortaya koydukları toplumsal uzlaşmanın herkese ilham kaynağı olmasını tavsiye eden Şahin, şöyle konuştu:

        "Vatanın her köşesinde rengarenk çiçekler açsın diye yüreklerindeki baharları solduran kahramanlara layık olmak için hep birlikte gayret göstermeliyiz. Bunu yapmanın yolu gerginlikler değil, birbirimizin görüşlerine katılmasak da saygı duyabilmek, diyalog ve uzlaşmayla demokrasimize hep beraber sahip çıkabilmektir. Aramızdaki önyargı duvarlarını yıkıp, peşin hükümlerin girdabından kurtulup, milletimizin mayasında bulunan erdemli değerlerden güç almalıyız. Siyasetin; ülke sorunlarına çözüm üretmeyi, demokrasinin değerlerine sahip çıkmayı, insan hak ve özgürlüklerini geliştirmeyi içerdiğini hatırımızdan çıkarmamalıyız."

        Arkasından Şahin, özel defteri imzalayarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindekilerle Ankara Kulübü seğmenlerinin gösterisini izledi. Şahin, burada geleneksel kıyafetler giyen küçük bir kız çocuğunu kucağına alarak sevdi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ