Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kraliyet'te unvan tartışması... Kraliçe'ye sert yanıt! - Haberler
        1

        Kraliyet görevlerini bırakarak daha bağımsız hareket etme kararı alan İngiltere Prensi Harry ile eşi Meghan Markle, Sussex Royal ismini markalaştırmak için bir dizi çalışma yapmıştı.

        2

        Harry ve Meghan, Kraliyet görevlerini bırakmadan önce 'Sussex Royal' ismini markalaştırmak için gerekli adımlar atmış ve on binlerce sterlin harcayarak Sussex Royal adında bir web sitesi açmıştı.

        3

        Çift ayrıca Sussex Royal unvanını giyim, kitap gibi bir dizi üründe kullanarak markalaştırmaya çalışmış, buna ek olarak yine bu isimle bir yardım vakfı kurmak için harekete geçmişti.

        4

        Ancak Buckingham Sarayı, Kraliyet görevlerini bırakan Harry ve Meghan'ın Sussex Royal unvanını kullanmasını yasakladı.

        5

        Bunun üzerine Prens Harry ve eşi Meghan Markle, Sussex Royal markasını 31 Mart itibariyle kullanmayı bırakacaklarını açıkladı.

        6

        Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın sözcülerinden yapılan açıklamada, "Sussex Dükü ve Düşesi 2020 ilkbaharı itibariyle hiçbir yerde 'Sussex Royal'ı kullanma niyetinde değildir" denildi. Açıklamada Kraliçe'nin 'Kraliyet' kelimesine sahip olmadığı ancak yine de unvanı bırakacakları belirtildi.

        7

        Zira Meghan Markle ve Prens Harry, 9 Mart'ta Commonwealth Service denilen İngiliz Devletler Topluluğu resmi törenine katıldıktan sonra 31 Mart'ta resmi olarak Kraliyet'ten ayrılıyor.

        8

        Uzmanlar ise Kraliyet çiftinin ABD'de Sussex Royal unvanını kullanmaları durumunda Kraliçe'nin yapabileceği hiçbir şeyin olmadığını savunuyor.

        9

        Kraliyet'e yakın bir kaynak da "Harry ve Archie Kraliyet kanı taşıyor. Kimse bunu onlardan alamaz. Aile olarak onlar her zaman 'Kraliyet' üyesi olarak kabul edilecekler" dedi.

        10

        2018 YILINDA EVLENDİLER

        Prens Harry ve Meghan Markle, 2018'de başkent Londra'nın batısındaki Windsor Kalesi'nin tarihi ibadethanesi St. George Chapel'da görkemli bir törenle evlenmişti.
 Kraliçe, torunu Harry'e Sussex Düklüğünü vermiş, böylece Meghan da Sussex Düşesliğine gelmişti.

        11

        Ancak evlilikten sonra çift, Kraliyet'ten daha bağımsız hareket etmeye başlamıştı. Çift, sosyal medyada yaptıkları açıklamayla, Kraliyet unvanlarını ve görevlerini bırakacaklarını, mali olarak bağımsız olmak istediklerini ve zamanlarının bir kısmını Kuzey Amerika'da bir kısmını da İngiltere'de geçireceklerini duyurmuştu.

        12

        Geçtiğimiz aylarda Kraliyet ailesinden yapılan yazılı açıklamada, aile içinde yapılan görüşmeler sonucunda varılan anlaşmayla Harry ile Meghan'ın aile üyesi olarak resmi görevlerini bırakacakları ve kraliyete ait unvanlarını kullanmayacakları bildirilmişti.