Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi PSG: 2 - Borussia Dortmund: 0 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        PSG, Borussia Dortmund'u Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 2-1 mağlup etti. İlk maçı 2-1 kaybeden PSG, toplamda 3-2'lik skorla çeyrek finale yükselen taraf oldu. PSG'ye turu getiren golleri 28. dakikada Neymar ve 45+1. dakikada Bernat kaydetti. Öte yandan mücadelenin sonlarındaçıkan gerginlikte Emre Can kırmızı kart gördü ve Borussia Dortmund 10 kişi kaldı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu maçları, 17-18 Mart'ta oynanacak 4 maçla sona erecek.

         Haaland durdurulamıyor!
        Haaland durdurulamıyor! Haberi Görüntüle

        İLK MAÇTA NELER OLMUŞTU?

        İlk yarısı golsüz geçen mücadelenin ikinci 45 dakikasında ise goller üst üste geldi!

        69. dakikada sağdan gelişen atakta topu bir anda altıpasta önünde bulan Erling Haaland, Dortmund'u 1-0 öne geçirdi. Red Bull Salzburg'la Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta 8 gol atan 19 yaşındaki yıldız, sarı-siyahlılarla çıktığı ilk Devler Ligi maçında da rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

        REKLAM

        1-0'ın ardından maçta tempo artarken PSG 75. dakikada Neymar'la eşitliği yakaladı. Topa ceza sahasına giren ve bir anda süratlenen Kylian Mbappe, Zagadou'dan sıyrıldıktan sonra pasını Neymar'a doğru verdi. Brezilyalı futbolcu sol ayağıyla topu boş kaleye gönderdi ve skor 1-1'e geldi.

        Mücadelede 77. dakika oynanırken Haaland bir kez daha sahne aldı ve Neymar'ın golüne cevap verdi. Topla ceza sahasına uzak bir mesafede buluşan Norveçli yıldız, sol ayağıyla harika bir vuruş yaparak Dortmund'u bir kez daha öne geçirdi. Haaland böylece bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 10'a çıkarırken Dortmund'daki gol sayısını da 11'e yükseltti.

        NASIL GELDİLER?

        Borussia Dortmund, Barcelona, Inter ve Slavia Prag'la F Grubu'nda yer aldı. 6 maçta 3 galibiyet elde eden Dortmund, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 10 puan toplayarak grubunu ikinci sırada tamamladı.

        Devler Ligi'ne 0-0'lık Barcelona beraberliğiyle başlayan Dortmund, ikinci maçında ise Slavia Prag'ı 2-0 mağlup etti. Lucien Favre ve öğrencileri ilk mağlubiyetini ise Inter deplasmanında 2-0'lık skorla aldı. Dörtdüncü maçında Inter'i nefesleri kesen bir mücadele sonucunda 3-2'lik skorla yenen Dortmund, beşinci maçında Barcelona'ya deplasmanda 3-1 yenildi. Gruptaki son maçında Slavia Prag'ı 2-1 mağlup eden Dortmund, adını son 16 turuna yazdırdı.

        Temsilcimiz Galatasaray'ın da bulunduğu A Grubu'nda Real Madrid ve Club Brugge'le mücadele eden PSG, 6 maçta aldığı 5 galibiyet ve 1 beraberlikle 16 puan topladı ve grubunu lider tamamladı. Devler Ligi'ndeki ilk maçında Real Madrid'i 3-0'la geçen PSG, ikinci maçında İstanbul'da Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti. Üçüncü maçında Club Brugge karşısında zorlanmayan Fransız temsilcisi sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrıldı. Dördüncü maçında Club Brugge'ü 1-0 yenen PSG, beşinci maçında Real Madrid'le deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Fransız ekibi gruptaki son karşılaşmasında ise Galatasaray'ı 5-0 mağlup etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ