Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Rize'den TFF'ye tekrar başvurusu! - Galatasaray Haberleri

        Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Galatasaray maçının tekrarlanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduklarını açıkladı.Hasan Kartal, kendisine ait sosyal medya hesabından, "Kural hatasından dolayı Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının yenilenmesi ile ilgili başvurumuzu TFF'ye yaptık" açıklamasını yaptı.

        "KURAL HATASI OLDUĞU GÖRÜLÜYOR"

        Rizespor Başkanı Hasan Kartal, pazar günü yaptığı basın toplantısında maçta kural hatası olduğunusavunmuştu:"Kural hatası olduğunu yavaş yavaş idrak ediyoruz. Maç anında fark etmiyorsunuz. Maçtan sonra eski hakemler, yorumcular değerlendirince kural hatası olduğu görülüyor."

        REKLAM

        NE OLMUŞTU?

        Galatasaray kornerkullanırken, topun oyunagirmediği anda Marcao, Abarhoun ile girdiği mücadelede düştü.Pozisyonu VAR'da inceleyen Serkan Çınar penaltıya hükmetti. Bazıhakem hocaları, "Futbolcuların, topun oyunda olmadığı anlardaki

        eylemleri için sadece disiplin cezaları (sarı ve kırmızı kart) verilebilir; teknik kararlar (penaltı, direkt ya da endirekt vuruş) verilemez. Rizespor ‘kural hatası var’ diye TFF’ye başvurursa, MHK bunu değerlendirir” ifadesini kullandılar.

        KURAL NE DİYOR?

        IFABKURAL 12: Direkt ve endirekt serbest vuruşlar ve penaltı vuruşları yalnızca top oyundayken yapılan ihlal ve kusurlar için verilebilir.

        REKLAM

        BUNDAN SONRA NE OLACAK?

        ÇaykurRizespor Kulübü'nün ‘kural hatası’ iddiasıyla TFF’ye başvurmasının ardından, konu önce MHK tarafından görüşülecek. MHK, ‘kural hatası var’ şeklinde görüş bildirirse, TFF Yönetim Kurulu olağanüstü toplanarak maçın tekrar oynanıp oynanmayacağını kararını verecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ