Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Rusya, şartlı olarak yaklaşık 1000 Afgan vatandaşını ülkeye kabul edecek
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya’da bulunan Afganistan Diaspora Merkezinin Başkanı Gülam Muhammed Celal, RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada, Afganistan’da bulunan bazı Afganların Rusya’ya gitmek istediklerini söyledi.

        Afganların Rusya’nın Kabil’deki büyükelçiliğine başvuru yaptıklarını belirten Celal, "Başvuruda bulunan Afganlar dört kategoride yer alıyor. Kategoriler: Rusya pasaportuna sahip olanlar, çalışma veya oturum izni olanlar ve Rusya’da öğrenci olanlar. Rusya, başvuruda bulunanlardan yaklaşık 1000 kişiye Rusya’ya giriş izni verdi." dedi.

        Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, daha önce yaptığı bir açıklamada, Rusya’nın Afgan vatandaşlarını Afganistan’dan diğer ülkelere uçurmak için ''sivil uçaklarının 'hizmetlerini' sunmaya hazır'' olduğunu söylemiş ancak ülkesine Afgan sığınmacıları/ vatandaşları kabul edip etmeyeceğine ilişkin bir bilgi vermemişti.

        REKLAM

        Söz konusu kişilerin eylül ayında Rusya’ya gidebileceklerini kaydeden Celal, "Afganistan’daki sivil uçuşlar 31 Ağustos’a kadar durduruldu. Bu nedenle bu tarihin öncesinde gelebileceklerini düşünmüyorum." diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ