Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para S&P: Koronavirüs Asya- Pasifik piyasalarından 211 milyar dolar silebilir - Haberler - Para Haberleri

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P),koronavirüsün (Covid 19)Asya-Pasifikpiyasalarındanyaklaşık211milyardolarsilebileceğini bildirdi.

        S&P’den yapılan açıklamada Avustralya, Hong Kong, Singapur, Japonya, Güney Kore ve Tayland’ın bu yıl ya resesyona gireceği ya da resesyona çok yakın düşük bir büyüme göstereceği duyuruldu.

        Açıklamada ayrıcakoronavirüsnedeniyle Çin’in 2020 yılı büyüme tahmininin yüzde 5,7’den 4,8’e çekildiği belirtilirken, virüsünAsya-Pasifikpiyasalarındanyaklaşık211milyardolarsilebileceğine vurgu yapıldı.

        REKLAM

        “Covid-19 ne kadar yayılırsaAsya-Pasifik’teki ekonomiler üzerindeki ekonomik yansımalar da o kadar uzun sürecek.” ifadelerine yer verilen açıklamada oluşacak ekonomik zararın hane halkı, şirketler, bankalar ve hükümetler tarafından da üstlenileceği hatırlatıldı.

        Açıklamada, “Bazı ekonomik aktiviteler, özellikle hizmet sektöründekiler, tamamen ortadan kalkacak.” yorumuna yer verildi.

        S&P’nin açıklamasında gelişmelerden en olumsuz etkilenmesi beklenen ekonomilerin, Hong Kong, Singapur, Tayland ve Vietnam gibi turizm gelirlerinin toplam ekonomiler içerisinde önemli paya sahip olan ülkeler olduğu kaydedildi. Ayrıca bu ülkelerin ekonomilerinin elektronik ve otomotiv endüstrileri tedarik zincirinde yaşanacak aksamalara karşı da son derece hassas durumda olduğunun altı çizildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ