Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! "Kırmızı il kalmadı"
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Gündüz saatlerinde "Bugün Urfa'daki sevdiklerimizi arayıp hal hatır soralım. İlk doz aşı konusunu açalım. Şanlıurfa, halen Kırmızı olan tek ilimiz. Aşı oranı düşük, risk seviyesi Çok Yüksek. Yakınlar böyle yerinde uyarılar için de var. Güzel hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederim." paylaşımını yapan Sağlık Bakanı Koca gece saat 23.20'de, "SON DAKİKA MESAJI: Türkiye Covid-19 Risk Haritasında Kırmızı il kalmadı. İşi başlatmak kadar bitirmek de çok güzel. 80 ilden sana selamlar, sevgiler Şanlıurfa!" mesajını paylaştı.

        Böylelikle Türkiye'de kırmızı renkli il kalmadı.

        Bakan Koca ayrıca, "Ağrı risk rengini sarıya çevirdi. Tebrikler Ağrı! Aslında değil Sarı, değil Mavi, Türkiye’nin en yüksek aşılanma oranı en çok Ağrı’ya yakışmaz mı?" açıklamasında bulundu.

        KAYSERİ MAVİ RENGE DÖNDÜ

        Kayseri koronavirüs salgınına karşı aşılamada yüzde 75,5 oranıyla mavi renge döndü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İç Anadolu´da düşük risk hareketi İç Anadolu´nun kalbinden başladı" dedi.

        Kayseri'de koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan aşılama haritasında Kayseri, 75,5 oranıyla sarıdan mavi renge döndü.

        Kayseri´nin mavi renge dönmesini sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kayseri risk haritasında artık mavi. İlk doz aşı oranı yüzde 75´in üzerinde. Çevre illerin tamamı sarı. İç Anadolu´da düşük risk hareketi İç Anadolu´nun kalbinden başladı" ifadelerine yer verdi.

        KORONAVİRÜS VAKA SAYISINDA SON DURUM

        Türkiye'de son 24 saatte 297 bin 68 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 616 kişinin testi pozitif çıktı, 257 kişi yaşamını yitirdi.

        REKLAM

        Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

        Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 297 bin 68 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 616 kişinin testi pozitif çıktı, 257 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 15 bin 205 oldu.

        18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 76,12, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 58,23 olarak kayda geçti.

        TÜRKİYE'DE AŞILAMADA SON DURUM

        Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplam 91 milyon 747 bin 545'e yükseldi. Kovid-19 ile mücadele kapsamında son 24 saatte toplam 665 bin 998 aşı uygulandı.

        En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Yalova ve Antalya oldu.

        En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Gümüşhane, Mardin, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Batman, Bayburt ve Iğdır olarak sıralandı.

        REKLAM

        "VAKA SAYISI 20 BİN SINIRINDA"

        Sosyal medya hesabından günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Dün 217 olan vefat sayısı bugün 257. Vaka sayısı 20 bin sınırında. Elimizden gelen her şeyi yapmayacak mıyız? İlk doz aşısını erteleyen omuz versin. İkinci dozu ihmal eden randevu alsın. Dışarı çıkan kurallara uysun. Bu tablo burada çok uzun kaldı." ifadelerini kullandı.

        Öte yandan Koca, sosyal medya hesabından, Bilim Kuruluyla her hafta Kovid-19 toplantısı yaptıklarını anımsatarak, "Maske, mesafe artık önemsiz sözünü hiç duymadım ama sanki öyleymiş gibi yapanlar var. Kurallara uyalım." tavsiyesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ