Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık DSÖ, en fazla maymun çiçeği vakasının İspanya'da görüldüğünü açıkladı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) maymun çiçeği uzmanı Dr. Rosamund Lewis, yaptığı açıklamada maymun çiçeği vakalarında son durumu değerlendirdi.

        Avrupa'nın, virüsün en fazla yayıldığı bölge olduğuna dikkati çeken Lewis, şimdiye kadar 3 bin 125 vakanın görüldüğü İspanya'nın, en çok vaka bulunan ülke olduğunu ifade etti.

        Lewis, ABD'de 2 bin 316, Almanya'da 2 bin 268, İngiltere'de 2 bin 137, Fransa'da 1453, Hollanda'da ise 712 vaka bulunduğu bilgisini paylaştı.

        Şimdiye kadar DSÖ'nün dünya genelinde doğruladığı 16 binin üzerinde vakadan 11 binden fazlasını Avrupa ülkelerinin oluşturduğunun altını çizen Lewis, virüsün yayılımının süreceği uyarısında bulundu.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Empire State binasının tepesine tırmanan çift gözaltına alındı

        New York'un en sembolik yapılarından biri olan Empire State binasının tepesindeki devasa anten direğine tırmanmayı başaran çift, yapılan evlilik teklifinin ardından sevgi içerikli pankart açtı.  

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ