Van'da tifo salgını
İçme suyundan kaynaklanan salgın nedeniyle 100'e yakın kişi hastaneye kaldırıldı.
Van'ın Erçek Beldesi'nde 100'e yakın kişi tifo salgını sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Salgının içme suyundan kaynaklandığı öğrenildi.
Alınan bilgilere göre, Erçek Belediyesi'ne ait içme suyu şebekesindeki kirlik yüzünden başgösteren salgının bir aydan beri belde halkını rahatsız ettiği belirtildi. Belde sakinlerinin bir aydır, baş ağrısı ve mide buluntısı şikayeti olduğu öğrenilirken, onlarca kişinin bireysel olarak hastaneye başvurduğu bildirildi. Yapılan tetkiklerin ardından hastalarda tifo salgını olduğu belirlenince Van Sağlık Müdürlüğü beldeye çok sayıda sağlık görevlisi ve mobil araç sevk etti. Belde rahatsızlanan vatandaşlar Sağlık Ocağı ve Mobil araçlarda tedavi edildikten sonra durumu ağır olanlar Van'daki hastanelere sevk edildi. Hastanelerde tifo şüphesi üzerine Van Eğitim Araştırma Hastanesi ve Çocuk Hastanesi'nde bazı servisler boşaltılarak bu hastalara ayrıldı.
Van'a sevk edilen hastalardan 52'si Çocuk Hastanesi'nde, 64 yetişkinden 28'i ise Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde boşaltılan servislerde gözetim altına alındı. Erçek Belediye Başkanı Bişar Öztekin, hastalığın kaynağı ile ilgili net bir bilgi olmadığı için açıklama yapmaktan kaçındı. Hastalığa sebep olduğu belirtilen içme suyunun 2 gün önce kesildiği ve vatandaşlara sudan içmemeleri konusunda uyarı yapıldığı vurgulandı.