Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Çocuk Hastalıkları Çocukları hastalıklardan korumak için 7 öneri, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Duygu Gür Ünal, Gül Gölge Saygı, çocuk

        Gül GÖLGE SAYGI / HT MAGAZİN

        Kış aylarında havaların da soğumasıyla birlikte çocuklar bir gün sağlıklıysa iki gün hasta. Öksürük, hapşırık ve burun akıntısıyla başlayıp ateşle devam eden üst solunum yolu enfeksiyonları hem çocukların hem de anne babaların korkulu rüyası. Bu nedenle yapılması gereken hastalıkları oluşmadan engellemek. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Duygu Gür Ünal, kışa girerken çocukların hasta olmasını engelleyecek özel önerilerde bulundu. İşte o öneriler:

        Doğru beslenme düzeni kurun: Çocuğun kış aylarında alması gereken vitaminlere göre yemek pişirin. Çocuğunuza mevsimine göre meyve yedirin.

        Vitamin ve mineral takviyesi yapın: Çocuğunuzda iştahsızlık varsa özellikle bu aylarda doktorunuzdan bir vitamin takviyesi isteyebilirsiniz.

        Şekerli gıdalardan uzak tutun: Şekerli gıdalar mikropların vücutta rahat bir şekilde gelişmelerine zemin hazırlıyor.

        Uykusunu düzenleyin: Hasmada sağlıklı uykunun önemi çok büyüktür. Uykusunu iyi alan çocuğun hem ders başarısı hem de hastalıklara karşı direnci artıyor. Bu nedenle çocuğunuzun 8-10 saat uyumasını sağlayın.

        Ağzını kapamasını öğretin: Çocuğunuza hapşırdığı ve öksürdüğü zaman ağzını mendille ya da koluyla kapatması gerektiğini öğretin.

        Ellerini yıkamasını sağlayın: Çocuğunuza mutlaka sabunla sık sık el yıkamayı öğretin. Özellikle tuvalet sonrasında mutlaka el temizliğini kontrol edin.

        Ne çok kalın ne de çok ince giydirin: Bu mevsimde çocuğunuzu kat kat giydirin. Havanın sıcaklığına göre soyunup giyinebilsin. Terli kalmamasını ve üşümemesini sağlayın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ