Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Suna Dumankaya'dan doğal güzelliğin sırları
        1

        Suna DUMANKAYA / HT MAGAZİN

        Gözlerimin altında morluklar var. Bu kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için ne yapabilirim? Sena K./Çanakkale


        Eğer bir sağlık sorununuz yoksa, her sabah güne 1 tutam maydanoz yiyerek başlayın. Ayrıca her akşam 1 elmanın suyunu sıkın ve bir pamuk yardımıyla bu suyla yüzünüze kompres uygulayın. Elma kabuklarını yüzünüzde bekletmeyi de unutmayın.

        2

        Yorgun düşen ayaklar için susamlı karışım

        Son günlerde çok yoğun bir tempoda yaşıyorum. Yorgunluktan ayaklarım şişti. Yürürken canım acıyor. Ayaklarımın eski sağlığına kavuşması için ne yapabilirim? Elif A./Bursa

        Öncelikle bir doktora görünün ve onun tavsiyelerini harfiyen uygulayın. Ek bir formül olarak ise 1 çorba kaşığı kâfuru; 1 kahve fincanı deniz tuzu, 4 yemek kaşığı susam yağı ve 1 limonun suyuyla karıştırın. Bu karışımı 1 kova sıcak suyun içine boca edin. Ayaklarınızı yaklaşık 15 dakika boyunca bu suyun içinde bekletin. Kuruladıktan sonra, evin içinde birkaç tur atarak ayaklarınızı hareket ettirin. Size bu rahatlatıcı formülden haftada 2 kez yararlanmanızı tavsiye ederim.

        3

        Kerevizle enerji depolayın

        Son günlerde kendimi çok halsiz hissediyorum. Enerjimi yükseltecek, bana zindelik katacak bir formülünüz var mı? Yasemin D./Eskişehir

        1 tutam marul, 1 salatalık, 1 avokado, 1 kereviz, 1 limonun suyu ve 1 bardak suyu karıştırıp blender’dan geçirin. Her sabah bu karışımdan içerek enerji depolayabilir ve güne zinde başlayabilirsiniz.

        4

        Saç jölenizi evde hazırlayın

        Bana evde hazırlayabileceğim bitkisel bir saç jölesi tarifi verir misiniz? Nurcan Y./İstanbul

        1 çorba kaşığı jelatin, 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1-2 damla biberiye yağını iyice karıştırın. Saçlarınıza jöle yerine bu doğal karışımla şekil verin. Bu karışımdan saçlarınız temizken yararlanırsanız, uygulamadan daha kalıcı sonuç elde edebilirsiniz.

        5

        Deliksiz bir uyku çekmek için papatyalı çay

        Son günlerde çok fazla uyku problemi yaşıyorum. Ne yaparsam yapayım bir türlü deliksiz uyuyamıyorum. Bu durum gün içinde kendimi çok yorgun hissetmeme ve agresif olmama yol açıyor. Ne yapabilirim? Selma B./Ankara

        Gün içinde yürüyüş yapın, yatmadan önce kitap okuyun. Gece geç saatte yemek yemeyin. Ayrıca eşit miktarda ıhlamur, papatya ve şerbetçi otunu çay gibi demleyip akşamları için. Olumsuz düşünmekten kaçınmak da çok işinize yarayacaktır.

        6

        Kaş dökülmesine fındıklı çözüm

        Kaşlarım çok dökülüyor. Bu sorunun önüne geçmek için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Nur S./İzmir

        4 adet taze fındığın içini teflon bir tavaya yerleştirin ve kısık ateşte kavurun. Ilıkken, masaj yaparak kaşlarınıza sürün. Bu bakımı haftada en az 3 kez uygulamalısınız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ