Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Sağlık Bakanlığı kritik şehirlere gönderilmek üzere ‘grip timi’ oluşturdu

        Lütfi ERDOĞAN / HT GAZETE

        2014’ten bu yana 16 kişinin grip nedeniyle hayatını kaybettiği Türkiye’de, kritik şehirlere gönderilmek üzere ‘grip timi’ oluşturuldu.

        Sağlık Bakanlığı, 2014 yılından bu yana 16 kişinin grip nedeniyle yaşamını yitirdiğini, bu ölümlerden 11’ine domuz gribi virüsünün neden olduğunu açıklamış ve domuz gribinde (H1N1 virüsü) toplam vakanın ise 170 olduğu bilgisini vermişti. Bu açıklamaların ardından bakanlık, grip ve ölümlerin çoğunlukta olduğu illerde görevlendirmek amacıyla “grip timi” oluşturdu ve Kocaeli, Sivas, Çanakkale, Samsun, Mersin ve Antalya’ya gönderdi. Grip timlerinin görevi ise halkı gribe karşı bilgilendirmek ve grip virüslerinden numune alarak Ankara’daki merkez laboratuvara iletmek.

        ‘25 MART’TAN SONRA AZALACAK’

        Grip Bilim Kurulu Üyesi Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Akın, dolaşımda olan virüslerin A ve B grubundan oluştuğuna dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: “A grubunda H1N1 ve H3N2 virüsleri var. Türkiye’de bizim rahatlığımız hâlâ H1N1’in etkin olması. Çünkü H1N1 aşısının koruyuculuk düzeyi istediğimiz etkinlikte.” Akın’ın aktardığına göre, Türkiye’de bu yılın ekim veya kasım aylarından sonra H3N2’nin aktive olmaya başlayacağı tahmin ediliyor. Akın, “Zaten 2015-2016 yılına ait aşıda bu virüse karşı koruyucu madde olacak. Vakalar Türkiye’de ayın 25’inden sonra azalmaya başlayacak” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ