Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı yaşamın sırrı dört dörtlük kahvaltı

        Lütfi ERDOĞAN / HT GAZETE

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sağlıklı yaşam formülünü “Dört dörtlük kahvaltı ve hareketli yaşam” olarak açıkladı. Müezzinoğlu, Habertürk’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        19.00’DAN SONRA YEMEM: Olmazsa olmazım dört dörtlük kahvaltı. Yolda giderken de arabada da sabah ilk işim kahvaltı etmektir. 60 yaşına girdim, hastalığım yok. Saat 19.00’dan sonra asla yemem. Cumhurbaşkanı’mız ve Başbakan’ımız da beslenmeyle ilgili dikkatli davranıyorlar. Kahvaltı kültürü her ikisinde de düzenli. Eşleri beslenmelerine yardımcı oluyor. Ses sağlığı için de mitinglere antrenmanlı çıkmak önemli.

        GREVE YÜZDE 7.7 KATILIM: (Aile hekimlerinin iş bırakma eylemi) İdeolojik bir duruş. Yüzde 7.7 gibi bir katılım var. Yarın hekim sayımız arttıkça cumartesi nöbetlerine pazar günlerini de ilave edeceğiz. Benim torunumun ateşi pazar günü yükselmiyor mu?

        1 MİLYON EVE ZİYARET: Her ilde 30-100 arasında değişen sağlık yöneticimiz var. Toplamda 4 bin 500 yöneticimiz bulunuyor. Aylık 30 bin eve girdik, 182 bin hastamızı çatkapı ziyaret ettik. Yüzde 95 memnuniyet aldık. Yıl sonunda 1 milyon evi ziyaret etmiş olacağız.

        MESAİ DIŞI POLİKLİNİK HİZMETİ: Eğitim araştırma hastanelerinde dahiliye, kadın-doğum, genel cerrahi, çocuk hastalıkları ve kulak-burunboğaz branşlarında mesai dışı poliklinik hizmetleri vermeyi planlıyoruz. Esnek mesai saatleri olacak. “Saat 12.00’de gelin, akşam saat 20.00’de gidin”, ya da “14.00’te gelin, akşam 22.00’ye kadar çalışın” diyeceğiz. Şu an asıl temel sorunumuz 20 bin uzman hekim açığı.

        SEVK ZİNCİRİ: Şu anda 22 bin 500 aile hekimi var. Bu sayıyı 30 binin üzerine çıkarmadan sevk zincirini hayata geçirmemiz mümkün değil. Önce aile hekimine başvuran hastalardan, hastaneye gittiklerinde katılım payı alınmayacak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ