Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Sağlık çalışanları bugün iş bıraktı

        Mert Neşet MUSLU / HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Samsun'da Opr. Dr. Kamil Furtun'un hastanede görevi başındayken öldürülmesini protesto için dün sağlık çalışanları yurt genelinde iş bırakma eylemi yaptı. Binlerce sağlık çalışanının katıldığı eylemde acil servisler dışındaki polikliniklerde hasta bakılmadı. Bazı illerde eylem 15 dakika, bazılarında ise tam gün sürdü. Samsun'da sağlık çalışanları öldürülen doktorun mezarını ziyaret ederken, Gaziantep'te de 3 yıl önce öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın adının verildiği hastanede eylem yapıldı. Eylemde bir doktor, dün (pazartesi) sabah hasta yakınının şiddetine uğradığını anlattı.

        SAMSUN

        Samsun'da çok sayıda sağlık çalışanı ile vatandaş, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini kınamak için yürüdü. "Hakkını helal et Kamil Baba", "Can veren elden can aldılar" yazılı dövizler taşıyan sağlıkçılar ve vatandaşlar, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne yürüdü. Burada sağlıkta şiddete, alkışla tepki gösterildi. Konuşmaların ardınan yürüyüşe katılanlar, daha sonra Asri Mezarlık'a geçerek Opr. Dr. Furtun'un mezarı başında dua okudu.

        GAZİANTEP'TE ÖLDÜRÜLEN DOKTOR ERSİN ARSLAN'IN ADININ VERİLDİĞİ HASTANEDE EYLEM

        Gaziantep'te 3 yıl önce hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın adının verildiği hastanede de protesto eylemi yapıldı. 3 yıl önce bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ağabeyi perfüzyonist Erkan Arslan, kardeşinin adının verildiği hastanede görev yapmasının kendisine acı verdiğini belirtti. Furtun'un ailesine sabır dileyen Arslan, "Keşke kardeşim hayatta olsaydı da birlikte çalışsaydık. Ersin'in acısından sonra, 'Allah bu tür acıları kimseye göstermesin' dedik ama 3 yıl geçtikten sonra bir meslektaşının, kendisiyle aynı eğitimi almış göğüs cerrahının, kalleşçe, savunmasızca öldürülmesi çok acı bir olay. 'Sağlıkta şiddet' diye adlandırdığımız bu olay toplumun tüm kesiminde var. Genel anlamda şiddete eğilim var" dedi.

        "DARP EDİLDİM"

        Bu arada basın açıklamasına katılan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Dr. Alişan Göçer, dün (pazartesi) sabah, bir hasta yakını tarafından darbedildiğini söyledi. Saldırı sonucu gözünün morardığını ifade eden Göçer, "Eşini tedavi için getiren Yılmaz Ç, bir başka hastaya müdahale ederken içeri girdi. Üzerime doğru yürüdüğünü gördüm. 'Doktor kim', bu hastaya kim bakacak?' diye bağırdı. Ben de sakin olmasını, hastasına bakacağımızı söyledim. Başka bir hastayla ilgilendiğimizi ifade ettim. Güvenlik görevlisi arkadaşlar araya girdi. Buna rağmen üstüme doğru yürüyüp vurmaya başladı. Tekme ve yumruk atmaya devam etti. Yaşadığım şokla sadece kendimi korumaya çalıştım" dedi. Göçer, gözaltına alınan Yılmaz Ç.'den şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.

        DİYARBAKIR

        Diyarbakır'da Şeyh Said Meydanı'nda toplanan sağlıkçılar Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürüyüp üzerinde 'yastayız' yazılı siyah çelengi buraya bıraktı. Bir süre de oturma eylemi yapan sağlıkçılar daha sonra dağıldı.

        İZMİR

        İzmir Basmane Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin 500 sağlık çalışanı, İl Sağlık Müdürlüğü'ne, Gazi Bulvarı üzerinden yürümek istedi. Ancak polis, sadece Hürriyet Bulvarı üzerinden yürüyüşe izin vereceğini belirtince, kısa süreli gerginlik yaşandı. Sağlık çalışanları oturma eylemi yaptı, bir saatlik gecikmenin ardından İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürüdü. Islık ve düdük çalarak şiddet olaylarını protesto eden ve sloganlar atan sağlık çalışanları, ellerinde kanı temsilen kırmızı lekeli doktor önlükleri taşıdı. İl Sağlık Müdürlüğü önüne, kırmızıya boyanmış beyaz önlük asıldı. CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Hülya Güven'in de destek verdiği eylemde konuşan Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner, "Bir daha arkadaşımız ölürse, süresiz iş bırakacağız" dedi.

        TRABZON

        Trabzon Numune Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları ve vatandaşlar, aynı zamanda doktor olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Halit Çınarka'nın da katılımıyla doktor Furtun'un öldürülmesini kınadı.

        BURSA

        Bursa'da doktor ve sağlık çalışanları Heykel'e kadar sloganlar eşliğinde yürüyüp, ellerinde taşıdıkları siyah balonları gökyüzüne bıraktı. Atatürk heykeline siyah çelenk bırakılması ile eylem sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ