Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Tıpta Yenilikler İzmir'de 80 yaşındaki lenf kanseri hastasına 65-70 yaşın üzerindekiler için riskli görülen kök hücre nakli yapıldı

        Naklin yapıldığı hastaneninaçıklamasında, hastalığı nüks eden80 yaşındaki Erkan Barbüken'e kök hücre nakli yapıldığı bildirildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü, yüksek ölüm riski nedeniylekök hücre naklinde 65-70 yaşın limit kabul edildiğini belirterek, "Hastaya yüksek doz kemoterapi verebilmek için bu nakil şarttı. 4 seansta kök hücre toplayabildik ama sonuç başarılı, hastamız çok iyi" ifadelerini kullandı.

        Kök hücre nakli yapılanBarbüken dekendisiniçok şanslı hissettiğiniaktararak,hastalığının tesadüf sonucu saptandığını dile getirdi.

        Ziyaretine gittiği doktor arkadaşının, koltuk altında çıkan bezeden biyopsi için parça aldığınıve geç kalınmadan tedaviye başlandığını anlatan Barbüken, şunları kaydetti:

        "Her şey yolunda gitti. Hastalık nüks ettiğinde de kök hücre nakli için kesin çözüm dediler. 80 yaşında kök hücre nakli oldum. Yakında bomba gibi olacağım."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ