Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Cildinizi sonbahara hazırlayın!

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Yaz sonrasında uzun dönem güneşe maruz kalan cildimizin artık bakım zamanı gelmiş demektir. Dermatoloji Uzmanı Uzman Dr. Fulya Tezel, yaz sonrası cilt ve saç bakımı hakkında bilgi verdi.

        1. DÜZENLİ CİLT TEMİZLİĞİ YAPIN: Günlük cilt temizliğine cildinizin üst ölü hücrelerini yok eden bir temizleyici ile başlayın. Nemlendirici altına antioksidan (vitamin C, kojik asit, fitik asit, ferulik asit vb antioksidan koruyucular) serumlar ya da destekleyici kozmetik ürünler kullanılarak cilt 3 lü koruma altına alınmalıdır.

        2. BENLERİNİZİ KONTROL ETTİRİN: Dermatoskop yardımıyla bir dermatolog tarafından yapılacak muayene ile riskli benlerin tespiti ve bu benlerden hangilerinin çıkarılması gerektiğine ait yönlendirme kişinin hayat kalitesi için ihmal edilmemesi gereken kontrollerden biri olmalıdır.

        3 KARBON PEELİNG YÖNTEMİ İLE LEKE VE AKNELERİNİZDEN KURTULUN: Cilt soyma, derinin yapısını düzelten, değiştiren, canlandıran, gençleştiren, gözenekleri tıkanmış olan deriyi daha canlı ve sağlıklı hale getiren bir işlemdir. Cildi ölü hücrelerden arındırmak, akne izlerinden, genişlemiş gözeneklerden ve güneş hasarına bağlı olarak oluşmuş lekeleri giderebilmek cildin üst katmanına peeling uygulanması hem akne tedavisinde hem de yaz sonu güneşe bağlı lekelenmelerin tedavisinde yüz güldürücüdür.

        GÜNEŞİN VERDİĞİ HASARLARDAN DERMOKOZMETİK ÜRÜNLERLE KURTULUN: Güneşin etkisini kaybetmesiyle birlikte profesyonel lekeli cilt için özel olarak geliştirilmiş tedavi edici özelliği daha öne çıkmış dermokozmetik kullanmaya başlamalısınız. Bu tedavilerin zaman alacağını ve disiplinli bir şekilde uygulanırsa en iyi sonuç alınacağı bilinci ile tedaviye başlamanızda yarar var.

        Cildin sağlıklı hale getirilmesi için uygulanan tedavilerin başlangıç aşamasında kuruluk, hassasiyet, kaşıntı, kızarıklık gibi çeşitli yakınmalar olacaktır. Bu şikayetler ortalama 10-15 gün devam eder. Yapılması gereken, kademeli olarak cildin yeniden aktif sonra da en aktif hale getirilmesidir.

        SAÇLARINIZI GÜÇLENDİRİN: Özellikle yazın uzun süreli güneşte kalınca saçlarımızın kalitesinde bozulma ve saçlı deride, kıl diplerinde hasar ortaya çıkar. Sık banyo, havuz kullanımına bağlı klor hasarı bunlara eklendiğinde saç kalitesi ve miktarı azalır ve saçlarda yeniden yapılanma ihtiyacı belirginleşir. Nemlendirici ve kuvvetlendirici olan saç mezoterapi ürünleriyle saçlarınızı eski kalitesine yeniden kavuşturabilirsiniz.

        OKSİJEN TERAPİ İLE CİLDİNİZE NEFES ALDIRIN: İğne kullanılmadan cildin en alt tabakasına, oksijenin basınç ile verilerek cildinizin yeniden canlanması sağlanabilir. Haftalık ve aylık olarak seanslar ile yapılan bu tedavinin sonucunda kişinin cildi gerginleşip ve canlanmaktadır. Oksijen kollejen sentezini arttırıp güneşin yaşlanma etkisini geri döndürmektedir.

        CİLDİNİZDEKİ KIRIŞIKLIKLARI GİDERİN: Akne izleri (sivilce izleri) ve çukurları, yara ve yanık izleri ve deri çatlakları tedavisinde fraksiyonel karbondioksit lazer tedavisine başvurabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ