Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ortopedi Omurga eğriliği olan genç kız yardım bekliyor

        Zonguldak'ta, omurga eğriliği (skolyoz) olan 13 yaşındaki genç kız, kendisini felç olmaktan kurtaracak yaklaşık 40 bin lira tutarındaki ameliyat için yardımseverlerin desteğini bekliyor.

        Yeni Mahalle'de oturan ev kadını Fatma (35) ve maden işçisi İsmail Dübüş (39) çifti, iki kızından birisi olan 13 yaşındaki Aleyna’nın geçen yıl sırtındaki kemiklerin dışına çıktığını fark ederek Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başvurdu.

        Burada yapılan kontrolde Aleyna’ya omurga eğriliği teşhisi konulmasının ardından Dübüş ailesi kızlarının İstanbul'daki özel bir hastanede ameliyat olabileceğini öğrendi.

        Doktorların, ameliyat için 40 bin lira gerektiğini söylemesinin ardından Aleyna için yardım kampanyası başlatıldı.

        Anne Fatma Dübüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının hastalığı sebebiyle sırtında eğrilik oluştuğunu ve bu nedenle nefes almakta güçlük çektiğini söyledi.

        Özellikle çocuğunun koşarken nefesinin tıkandığını ve çoğu zaman arkadaşlarıyla oynayamadığını dile getiren Dübüş, şöyle devam etti:

        "Doktorlarımız 2-3 ay içinde ameliyat olması gerektiğini söylüyor. Çocuğumun bu hastalıktan kurtulmasını istiyorum. Yüzde 78 engelli raporu bulunan Aleyna, hastalığı nedeniyle rahat nefes alıp veremiyor, yürüyemiyor, koşamıyor. Şu anda kendi ihtiyaçlarını zor da olsa karşılayabiliyor ama ileride bunu yapamayacak. Kısa zamanda ameliyat olmazsa kemiklerin kalbine baskı yapıp zarar vermesinden korkuyoruz. Valiliğin izniyle başlatılan kampanyaya yardımsever vatandaşların desteklerini bekliyoruz.”

        Kızının sağlığının 12 yaşına kadar normal olmasına karşın geçen yıl sırtında beliren kemiklerle durumun ortaya çıktığını ifade eden anne Dübüş, “Bu hastalık özellikle gelişim düzeyinde kendini belli ediyormuş. Tabii biz de maalesef hastalıkta son seviyeye geldik. Bu ameliyatı olması lazım. Eğer 17-18 yaşına kadar olamazsa da ömür boyu kambur ve felç kalacak. Çünkü kemikler gün geçtikçe büyüyor. Akranları gibi okula gidip gelmesini, koşmasını istiyorum." diye konuştu.

        Aleyna Dübüş ise ameliyattan sonra en büyük hayalinin okul arkadaşlarıyla oyunlar oynayarak koşmak olduğunu belirterek, "Şu anda koşunca çok kötü tıkanıyorum. Bir süre dinlenmek zorunda kalıyorum. Arkadaşlarım gibi oynayamıyorum, onları izliyorum. Arkadaşlarım gibi oynamak, koşmak istiyorum" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ