Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ölümcül diyet mucize yaratmış!

        Kilo vermek ve kilo verme odaklı diyetler günümüzde bir çok insanın hayatının önemli bir parçası haline dönüşmüş durumda. Ancak açlık bir çok durumda ölümcül hale gelebiliyor. Bir çok insan hiçbir şey yemeden sadece bir kaç hafta dayanabiliyor.

        Bu konudaki en mucizevi öykülerden birisi 1973 yılında yayınlanan bir tıp fakültesi dergisinin yapraklarından günümüze yansıyor. Dergiye konu olan mucizenin baş aktörü Angus Barbieri, zayıflamak için tam 382 gün hiçbir şey yemiyor. 11 Temmuz 1966'da istediği kiloya ulaşınca son verdiği diyeti 27 yaşındaki İskoç adamı, bu mucizenin baş aktörü yapıyor.

        "ABSÜRD VE RİSKLİ"

        Barbieri'nin diyetine ilişkin eski gazete küpürleri ve doktor görüşleri dışında fazla bir kaynak olmasa da, doktorlarının yazdığı rapora göre Angus Barbieri, bir sabah Dundee Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giderek fazla kilolarından kurtulmak için yardım istiyor. 207 kilogram olan Barbieri, doktorlar tarafından fazla obez bulunuyor ve 27 yaşındaki adam aslında oruç da diyebileceğimiz, kısa süreli bir diyet öneriliyor. Doktorlar bu oruçla, Barbieri'ye hızlı bir biçimde biraz kilo verdirip, daha sonra başka bir diyete geçmeyi hedefliyorlar.

        Fakat yemeksiz günler haftalara dönüşüyor ve Barbieri programa devam etmek için gönüllü oluyor. Doktorlar, orucun kırkıncı günü geçilmişken Barbieri'nin hedefini absürd ve riskli bulup orucu sonlandırmak istiyorlar ancak ideal kilosu olan 81'e ulaşmayı hedefleyen Barbieri orucuna devam ediyor.

        DOKTORLARI ŞAŞIRTAN PERFORMANS

        Yazdıkları raporda durumu büyük bir sürpriz olarak değerlendiren doktorlar, Barbieri'nin çoğunluğu evde geçen günlük yaşamına devam ettiğini, kontroller için hastaneye geldiğini ve zaman zaman geceleri hastanede kaldığını belirtiyorlar. Kan şekerinin sürekli düşük seviyelerde seyretmesi doktorları, Barbieri'nin gerçekten hiçbir şey yemediği konusunda ikna ediyor ve böylece haftalar, aylara dönüyor.

        Barbieri, oruç nedeniyle gelişecek ciddi hastalıklardan sakınmak için vitamin alıyor. Yine potasyum ve sodyum ihtiyaçlarını bazı ilaçlar yardımıyla gideriyor. Diyeti boyunca çay, kahve ve su tüketmek konusunda serbest olan Barbieri, özellikle diyetinin son haftalarında çayına şeker ve süt karıştırmaya da başlıyor.

        TEK ÖRNEK VAR

        382 gün boyunca hiçbir şey yemeyen Barbieri, bu sıkı diyetin ardından ideal kilosu olan 81'e ulaşıyor. Üstelik 5 yıl sonra yeniden kontrole gittiğinde neredeyse hiç kilo almadığı ve verdiği kiloların kalıcı olduğu görülüyor.

        Bu tarz diyetler ölümcül olarak görülse de Barbieri bu konuda en abartılı örneklerden birini sunuyor. Barbieri'den daha fazla süre aç kalan kayıtlara geçmiş tek insan ise tecavüzle suçlanan ve bu konudaki masumiyetini kanıtlamak için 385 gün açlık grevinde kalan Dennis Galer Goodwin. Goodwin'in hikayesi ise 385 günün sonunda tüple beslenmeye zorlanarak sona eriyor.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ