Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Kemik erimesinde çivi yöntemi!

        Özellikle orta yaş ve üzeri kişilerde hızlı seyreden kemik erimesinin, kemik kırıklarında hastanın tedavisinin yavaşlamasına ve bu yaş grubundaki kişilerin endişe duymalarına neden olduğu kaydedildi. Uzmanlar bu durumun artık insanlarda endişe vermesinin geride kaldığını belirtiyor.

        Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniği doktorlarından Opr. Dr. Mehmet Taşkoparan, kemik erimesine bağlı meydana gelen kırıklarda hastaların artık ameliyat yerine yeni teknik olan ilik içi çivi uygulaması ile sağlığına kavuştuğunu söyledi. Taşkoparan, söz konusu ilik içi çivi yöntemiyle kemik erimesine bağlı meydana gelen kırıkların tedavisinde uygulanan yöntemin artık bu tür hastaları rahatlatacağını kaydetti.

        Sol ön kol kırığı (colles kırığı) nedeniyle polikliniklerine başvuran İsmihan Demirel adlı hastaya, yeni bir teknik olan kapalı intramedüller (ilik içi çivi) uygulaması yapılarak kırık tespitinin sağlandığını belirten Opr. Dr. Taşkoparan, "Daha önceden bu tür ameliyatlar açık cerrahi ile yapılıyor, plakla tespit edilerek 1 ay alçı tedavisi uygulanıyordu. Kemik erimesi olan hastada bu eski yöntem, kırılan bölgede eklem sertlikleri ve ağrı meydana getirerek fizik tedavi uygulamalarını zorunlu kılıyordu." diye konuştu.

        Taşkoparan, ilik içi çivi uygulaması tekniği ile yapılan kapalı ameliyatlarda ise kırık bölgesinde 1-2 gün duran alçı çıkarıldığı için kemik erimesine bağlı eklem şişliği ve hareket kısıtlılığı ortadan kalktığını, hastanın erkenden sosyal yaşamına dönebildiğini vurguladı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ