Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Gebelikte 17. Hafta (Hamilelik) Gebeliğin 17. haftasında neler oluyor?

        Anne adayları dikkat! Gebelikte 17. Hafta (Hamilelik) Gebeliğin 17. haftasında neler oluyor? Gebeliğin 17. haftasında neler oluyor? Anne ve çocuk gelişimiyle ilglil tüm haberler haberturk.com'da

        Bebeğiniz bu haftadan itibaren önceki haftalara göre daha hızlı kilo almaya ve gelişmeye başladığından muhtemelen siz de biraz daha hızlı kilo almaya başlayacaksınız. Bu döneme kadar anne adayları ortalama ortalama olarak 2.5-5 kilo alırlar.

        Bazı anne adaylarının "karınları" kendi "haftadaşlarına" göre daha büyük olabilir. Bunun en muhtemel nedeni bağırsaklar içinde biriken gazdır. "Karnı" daha küçük gösteren anne adaylarında ise muhtemel neden karın ciltlerinin sıkı olmasıdır.

        BU HAFTA BEBEĞİNİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER

        Bebeğin ciltaltı yağ depoları bu gebelik haftasından itibaren hızla artmaya başlar. Bebek ve plasenta bu haftada yaklaşık aynı boyutlardadır. Ufacık kalp günde 30 litre kan pompalar.

        Bebeğinizin emme, yutma ve göz kırpma refleksleri de bu gebelik haftalarında ortaya çıkar. Bu haftadan itibaren bebeğinizin kemiklerinde kalsiyum depolanma işlemi hızlanır. Bu nedenle kalsiyum içeren gıdaları bolca tüketmeniz son derece önemlidir. Bebeğiniz asla kalsiyumsuz kalmaz, ancak siz yeterince kalsiyum almazsanız kemiklerinizdeki depolarınız azalabilir.

        Kalsiyum almanın en iyi yolu ilaç şeklindeki kalsiyum takviyesi değil, doğal besinlerdir. Kalsiyumdan zengin besinler doğanın bir lutfu olarak beraberinde bu kalsiyumun iyi emilmesini sağlayacak maddeleri de içerirler!

        Bu hafta sonunda bebeğinizin boyu 18 cm. ve ağırlığı tam 150 gram!

        Anne adayları dikkat! Gebelikte 17. Hafta (Hamilelik) Gebeliğin 17. haftasında neler oluyor? Gebeliğin 17. haftasında neler oluyor? Anne ve çocuk gelişimiyle ilglil tüm haberler haberturk.com'da

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ