Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Sarkık kollara son vermenin yolları, kollarım sarktı, sarkık kollar, tuzluklardan kurtulun
        1

        Sarkık kollar göbek ve kalçadan sonra en çok şikâyet edilen bölgeler arasında yer almaktadır. Özellikle doğum, hastalık, ilaç kullanımı veya ileri yaş gibi faktörler nedeniyle kontrolsüz kilo alınan durumlarda sık karşılaşılan kol sarkmalarını evde uygulayabileceğiniz son derece basit egzersizlerle sıkılaştırabilirsiniz.

        2

        Yere Yüz Üstü Uzanma


        Tıpkı şınav çeker gibi yere paralel duracak şekilde ellerinizden kuvvet alarak gövdenizin üst kısmını yere doğru itin ve çekin. Karın kaslarınızı sıkarak dirseklerinizi geride tutmaya özen gösterin ve bu hareketi 30 saniyelik tekrarlarla her gün mutlaka 10 kez yapmayı deneyin.

        3

        Sandalyeye Oturur Gibi


        Evinizdeki bir sandalyeden destek alarak sandalyenin uç kısımlarına tutunarak poponuz sandalyeye değmeyecek şekilde, ağırlığınızı ellerinizle destekleyin. Sol bacağınızı düz uzatın, diğer bacağınızı yere 90 derecelik açıyla bükün. Bu egzersizi yaparken dirseklerinizi geriye doğru bükmeye özen gösterin ve yavaşça kalçanızı yere doğru indirin. Tekrar yukarı çıkmak için kollarınızı düzleştirin, ayaklarınızdan yardım almayın.

        4

        Kolları Esnetme


        Sol ve sağ kollarınızı ayrı ayrı kullanacağınız bu egzersizde ilk olarak sol kolunuzu başınızın üstüne kaldırın ve başınızın üzerinden sağ omzunuza doğru bükün ve sol dirseğinizi sağ elinizle tutun, esnemek için yavaşça dirseğinizi sağ omzunuza doğru çekin. Bu hareketi 20 saniyelik tekrarla 10 kez yapmaya çalışın.

        5

        Uçak Duruşu


        Yere yüz üstü pozisyonda uzanarak kollarınızı yanlara doğru açın tıpkı uçağın kanatları gibi yerden yukarı doğru kaldırın. Bu hareketi yaparken aynı anda bacaklarınızı da kaldırın. Daha sonra kollarınızı öne doğru uzatarak bu egzersizi 15 kez tekrarlayın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ